Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Οδυσσέας Kωνσταντινόπουλος: Όσοι έκαναν λάθη να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Το ένα μετά το άλλο τα κυβερνητικά στελέχη δείχνουν ως υπεύθυνους για το αλλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ το πρώην οικονομικό επιτελείο και προσωπικά τον τέως υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, κάλεσε όλους όσοι έκαναν την
προσομοίωση για τη φορολογία του ΕΝΦΙΑ «να αναλάβουν τις ευθύνες τους», ζητώντας παράλληλα αλλαγές.
«Πρόκειται για λάθος προσομοίωση και υπολογισμό έχουν ευθύνη όλοι όσοι ασχολήθηκαν» επισήμανε και έσπευσε να υπογραμμίσει πως  «ευθύνη έχει και ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας».
«Δεν είναι λογικό να λέμε ότι ο ΕΝΦΙΑ έγινε για πρώτη φορά και έχει λάθη…. Όσοι όμως έκαναν τα λάθη να αλλάξουν άμεσα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εμείς απολογούμαστε γι’ αυτούς» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.
Μάλιστα ο κ. Κωνσταντινόπουλος χαρακτήρισε «τροχοπέδη» την ιστορία με τον ΕΝΦΙΑ, τονίζοντας  «Μας παει ένα βήμα πίσω στους πολίτες που έχουν αποδεχθεί κάποια δεδομένα και βλέπουν να γίνονται κάποια αλλά που είναι εντελώς εξόφθαλμα τραγικά», ενώ πρόσθεσε «Ο ΕΝΦΙΑ ήταν πρώτα το ειδικό τέλος και μαλιστα πήγε σε μια χειρότερη εκδοχή».
Παράλληλα ο κ. Κωνσταντινόπουλος χαρακτήρισε «θετικές» τις αλλαγές που προωθούνται και υπενθύμισε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να παει πληρωμή ένα μήνα πίσω (τέλη Σεπτεμβρίου) για να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, απόφαση που ελήφθη και επίσημα, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις των δημάρχων ότι θα μείνουν περίπου 27.000 παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, ο υφυπουργός Ανάπτυξης διαμήνυσε πως «πρέπει να περιμένουμε την αξιολόγηση των αιτήσεων για τον ακριβή αριθμό των οικογενειών κάτω απο το εισοδηματικό όριο που θα πληρούν τις προϋποθέσεις για να καλυφθούν».
Πρόσθεσε όμως εμφατικά ότι «αν συνεχιστεί το γαϊτανάκι καλύπτουμε τα χρήματα σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν αυτά τα λεφτά».

thepaper

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου