Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Το Ισραήλ έσπασε την εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας

Στον «αέρα» βρίσκεται πλέον η εκεχειρία 72 ωρών, στην οποία κατέληξαν αργά το βράδυ της Πέμπτης το Ισραήλ και η Χαμάς, καθώς ισραηλινό τανκ άνοιξε πυρ στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Εσωτερικών.
Τα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς μετέδωσαν ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά.

Ωστόσο λίγο αργότερα, με νέα ανακοίνωσή του το παλαιστινιακό υπουργείο Εσωτερικών ανέβασε τον αριθμό των νεκρών στους 25. Οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το πρωί κοντά στη Ράφα από πυρά που οι παλαιστινιακές υπηρεσίες αρωγής απέδωσαν στον ισραηλινό στρατό, κατά παραβίασιν της εκεχειρίας, μόλις δύο ώρες μετά την έναρξή της.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ πως έσπασε τη διμερή εκεχειρία, ενώ εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο BBC πως οι ισραηλινοί στρατιώτες απάντησαν σε πυρά που δέχτηκαν.
Νωρίτερα, τέθηκε σε εφαρμογή η τριήμερη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία συμφωνήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ και ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.
Η 72 ωρών εκεχειρία είναι η πιο φιλόδοξη μέχρι στιγμής προσπάθεια για τον τερματισμό των συγκρούσεων που ξεκίνησαν πριν από τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου