Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Κακλαμάνης: Kαταγγέλλει τις ρυθμίσεις για το πόθεν έσχες

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, με δήλωσή του, καταγγέλλει τις  ρυθμίσεις για το πόθεν έσχες που έχουν περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.
Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες διατάξεις έχουν προστεθεί ως προαπαιτούμενα στο νομοσχέδιο αν και η τρόικα των
δανειστών ουδέποτε έθεσε τέτοιο θέμα σύμφωνα με διαβεβαιώσεις των κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα και Γκίκα Χαρδούβελη.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής αναρωτιέται «ποιοι έχουν ειδικούς λόγους να περάσουν στην τούρλα του Σαββάτου, εν κρυπτώ ρυθμίσεις που συγκροτούν ένα πολλαπλούν σκάνδαλο» και υποστηρίζει ότι «προφανώς όσοι φροντίζουν να μην έχει πραγματοποιηθεί ο αναδρομικός έλεγχος όσων διετέλεσαν από το 1974 μέχρι το 2012 πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί κλπ».
Ο κ. Κακλαμάνης συμπεριλαμβάνει σε όσους έχουν ειδικούς λόγους και όσους ενοχλούνται από τους ελέγχους στα πόθεν έσχες, πολιτικών, δικαστών, εκδοτών κ.α. από την Αρχή κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος επισημαίνοντας ότι με τις αλλαγές που προωθούνται, η Αρχή παραμερίζεται και η αρμοδιότητα μεταφέρεται σε μια νεοσυνιστώμενη επιτροπή από δύο βουλευτές, δύο δικαστές και έναν Αντιπρόεδρο της ΤτΕ.
«Είναι προφανές ότι τα μέλη του Β΄Τμήματος Διακοπής των Εργασιών της Βουλής δεν μπορεί να αποδεχθούν ούτε τη μεθόδευση περί προαπαιτούμενου, ούτε να συνεχίζεται η συγκάλυψη των πεπραγμένων όσων έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι», τονίζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου