Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ ο Σπ. Λυκούδης που συναντήθηκε με τον Β. Βενιζέλο μέσα στο καλοκαίρι

Κινήσεις παρασκηνίου και συζητήσεις πίσω απο κλειστές πόρτες διεξάγονται μεταξύ στελεχών της ΔΗΜΑΡ που διαφώνησαν με τον Φ. Κουβέλη και έφυγαν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ με στόχο τη συμμετοχή τους στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης που οργανώνει με μεγάλη προσοχή η Χαριλάου Τρικούπη πριν το τελος του έτους.

Η αποχώρηση του Σπ. Λυκουδη απο τη ΔΗΜΑΡ με οτι αυτό σημαίνει, σηματοδοτεί αυτόματα την είσοδο του στο ΠΑΣΟΚ. Οχι τωρα, αλλα το αμέσως επόμενο διάστημα μετά απο πρόσκληση επίσημη του Ευάγγελου Βενιζέλου και αυτο γιατί πρέπει πρώτα να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις. Ολα αυτά προφανώς ειπώθηκαν οταν ο κ. Λυκούδης μέσα στο καλοκαίρι συνάντησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζελο ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονται και με άλλους συνεργάτες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ μέχρις να οριστικοποιηθεί η τελική συμφωνία.
Γι αυτό το λόγο προτίμησε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Κυριακή να μην καλέσει και στελέχη άλλων κομμάτων που αποχώρησαν αλλά και στελέχη κινήσεων του κεντροαριστρού χώρου που βλέπουν με καλό μάτι το ΠΑΣΟΚ και τη δημιουργία μέσα απο το ΠΑΣΟΚ της δημοκρατικής παράταξης με στόχο να μην διαταραχθούν οι συσχετισμοί και οι ισορροπίες.
Στόχος του ΠΑΣΟΚ ειναι να δημιουργηθεί η ομαδα που θα οργανώσει το συνέδριο αμιγώς απο τα στελεχη του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια να ανοιχθούν και στους υπόλοιπους χώρους. Οι λόγοι ειναι για να αποφευχθούν οι τυχόν αντιδράσεις.
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Με ανακοινωσή της η Χαριλάου Τρικούπη περιγράφει πως ακριβώς θα γίνει η οργανωτική επιτροπή συνεδρίου και πως θα διεξαχθεί το συνέδριο.
Για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης:
Πανελλήνια συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ που αναλαμβάνουν την προσπάθεια οργάνωσης του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης και θα μετέχουν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή, πραγματοποιείται την Κυριακή, ώρα 12:00 στο ξενοδοχείο Caravel.
Στην ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα απευθύνει πρόσκληση, στη βάση της συλλογικότητας και της ισοτιμίας, προς όλες τις κινήσεις του ευρύτερου χώρου της Δημοκρατικής Παράταξης και κυρίως προς όλους τους πολίτες που ανήκουν στην κοινωνική βάση της παράταξης να συμμετέχουν στην οργάνωση του Συνεδρίου και στις σχετικές διαδικασίες.
Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος τα μέλη της ΚΠΕ και της ΚΟ, οι Βουλευτές, πρώην Βουλευτές, οι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές του 2012, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών χώρων, οργανωτικά και περιφερειακά στελέχη.
Μέσα στις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Βενιζέλο και με τις κινήσεις που μετείχαν στην Ελιά και η ανακοίνωση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής που θα απευθύνει την πρόσκληση συμμετοχής στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.
Η Εθνική Οργανωτική Επιτροπή θα είναι ανοιχτή με απόλυτο σεβασμό σε όλες τις εκφάνσεις της Παράταξης και πρωτίστως στους ενεργούς δημοκράτες πολίτες.

e-giakoumis

1 σχόλιο: