Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Μαργαρίτης Σχοινάς: Ένας Θεσσαλονικιός υπεύθυνος Τύπου της Κομισιόν

Μπορεί η αγαπημένη του ομάδα ο Άρης Θεσσαλονίκης από τα σαλόνια της Super League να βρέθηκε στα αλώνια της Γ' Εθνικής, αλλά εκείνος από συντονιστής της Task Force και υπεύθυνος της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα μας θα βρεθεί στη θέση του Εκπροσώπου
Τύπου της Κομισιόν.
Ο Μ. Σχοινάς έχει υπηρετήσει σε αρκετά γραφεία επιτρόπων πριν πάει ως ευρωβουλευτής με τη ΝΔ στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα το 2007
Ο λόγος για τον Θεσσαλονικιό Μαργαρίτη Σχοινά, τον οποίο ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τοποθέτησε στη θέση του επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Κομισιόν.
Όχι κι άσχημα, για έναν άνθρωπο που οι Βρυξέλλες έτσι κι αλλιώς είναι το σπίτι του.
Ο Μ. Σχοινάς έχει υπηρετήσει σε αρκετά γραφεία επιτρόπων πριν πάει ως ευρωβουλευτής με τη ΝΔ στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα το 2007, αντικαθιστώντας τον σημερινό Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εγκατέλειπε το ευρωκοινοβούλιο για το υπουργείο Πολιτισμού.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1962 και σπούδασε Νομικά στο ΑΠΘ, Δημόσια Διοίκηση και Πολιτική στο London School of Economics και Κοινοτική Διοίκηση στο Κολέγιο της Ευρώπης στη Bruges.
Εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1990 και έχει υπηρετήσει από το 1993 μέχρι το 2007 στα ιδιαίτερα γραφεία αρκετών επιτρόπων.
Από το 1994-1999 διετέλεσε Διευθυντής Ενημέρωσης στην Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα. Υπηρετώντας τις παραπάνω θέσεις ασχολήθηκε με θέματα μεταφορών, ενέργειας, ενημέρωσης, πολιτισμού και επικοινωνίας, καταναλωτών και δημόσιας υγείας.
Την περίοδο 2005-2007 διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου του τότε Επιτρόπου Υγείας της ΕΕ, Μάρκου Κυπριανού.
Υπήρξε τακτικό μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέλος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων.
Μετά την ολοκλήρωση της θητείας του τον Ιούλιο του 2009, επανήλθε στην οργανική του θέση στην Κομισιόν ως Κύριος Σύμβουλος και Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Γιατί τον επέλεξε ο Γιούνκερ

Όσο για τους λόγους που οδήγησαν τον κ. Γιούνκερ να τον επιλέξει για επικεφαλής των εκπροσώπων Τύπου της Κομισιόν η ιστοσελίδα EuObserver υποστηρίζει ότι ήταν μια κίνηση γεμάτη συμβολισμούς και με αρκετή δόση σημειολογίας που στις Βρυξέλλες έκανε αίσθηση.
Ο κ. Γιούνκερ, λέει η ιστοσελίδα, ήθελε να ταρακουνήσει λίγο τα πράγματα». Και η συγκατοίκησή του με τον Γερμανό Μάρτιν Σελμάγιερ ο οποίος πριν από τις ευρωεκλογές ανέλαβε τη διεύθυνση της προεκλογικής εκστρατείας του Γιούνκερ στέλνει το μήνυμα ότι ένας Έλληνας και ένας Γερμανός μπορούν να συνεργαστούν ως επικεφαλής του γραφείου Τύπου του προέδρου της Κομισιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου