Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Γ. Μπουτάρης επιτίθεται στον Α. Σαμαρά για την εκμετάλλευση της Αμφίπολης

Σαφείς αιχμές για πολιτική εκμετάλλευση των ευρημάτων της Αμφίπολης από πλευράς Αντώνη Σαμαρά άφησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος εξέφρασε κάτι παρισσότερο από δυσφορία για την επί πολλές ημέρες ανάδειξη του θέματος στην πρώτη θέση της ειδησεογραφικής ατζέντας, αφήνοντας την ίδια στιγμή και υποννοούμενα για τεχνητή
συντήρηση των ανασκαφών με επικοινωνιακούς κυβερνητικούς χειρισμούς...
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης όμως δεν δίστασε να αναζητήσει και... ιστορικές αναλογίες μεταξύ Σαμαρά και Κωνσταντίνου Καραμανλή, κατηγορώντας ευθέως τον νυν πρωθυπουργό για αμετροέπεια και έλλειψη σοβαρότητας.

«Όταν ο Ανδρόνικος έκανε τις σημαντικές ανακαλύψεις στη Βεργίνα, ο τότε πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής, έκανε έναν χρόνο να επισκεφτεί τη Βεργίνα. Εδώ ξαφνικά ανακαλύπτουμε ιστορίες.
Σαν τούρκικο σίριαλ είναι η Αμφίπολη. Αναρωτιόμαστε τί θα βρούμε κάθε μέρα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά» είπε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Μετά την επίσκεψη του Καραμανλή στη Βεργίνα, ο τότε πρωθυπουργός έδωσε τα πολλά κονδύλια κι έγιναν ανασκαφές. Να έχουμε σοβαρότητα. Είναι ντροπή σε μια χώρα που βρίθει τέτοιων ευρημάτων να περνάμε τέτοιες καταστάσεις»

e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου