Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Πυρά Μπακογιάννη κατά του οικονομικού επιτελείου για τα «φέσια»

Ευθείες βολές κατά του οικονομικού επιτελείου για την ασυνέπεια και τις τραγικές καθυστερήσεις στις αποπληρωμές υποχρεώσεων του δημοσίου, εκτοξεύει με ερώτηση της στη Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη.
Επικαλούμενη έρευνα των κοινωνικών εταίρων υπογραμμίζει ότι ο
νόμος που ψηφίστηκε το 2013 για την καταπολέμηση των καθυστερήσεων στις εμπορικές συναλλαγές καταστρατηγείται συστηματικά από το ελληνικό δημόσιο, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε ταμειακή ασφυξία. Τα στοιχεία που επικαλείται η βουλευτής της ΝΔ, δείχνουν ότι το ελληνικό δημόσιο έχει φθάσει σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Κομισιόν να καταβάλλει τις πληρωμές εντός 155 ημερών έναντι 55 ημερών που είναι ο μέσος χρόνος στην Ε.Ε. και έναντι 30 ημερών που ορίζει ο ελληνικός νόμος και η ευρωπαϊκή οδηγία, ενώ ακόμη και μεταξύ επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την έλλειψη ρευστότητας και στενάζουν από την ύφεση, οι πληρωμές στην Ελλάδα γίνονται μέσα σε 76 ημέρες την ώρα που κατά μέσο όρο στην Ε.Ε. είναι 47 ημέρες.
«Με τον τρόπο αυτό, μετά την ακραία και εκτός λογικής υπερφορολόγηση που εξοντώνει τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους Έλληνες φορολογούμενους, το δημόσιο συμβάλλει ακόμη περισσότερο στη μείωση της ρευστότητας στην αγορά», αναφέρει η Ντόρα Μπακογιάννη και συμπληρώνει πως η ειρωνεία είναι πως πέραν του νόμου αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η έγκαιρη πληρωμή των υποχρεώσεων και η μη περαιτέρω συσσώρευση ληξιπρόθεσμων οφειλών που το κράτος ξεχνάει να τηρήσει.

thepaper

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου