Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Δεν απορρίπτει τους προϋπολογισμούς Γαλλίας – Ιταλίας η Κομισιόν

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στο Dow Jones Newswires η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα απορρίψει τα προσχέδια προϋπολογισμού της Γαλλίας και της Ιταλίας, εκτονώνοντας έτσι μια διαμάχη σχετικά με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ένωσης.
Η κίνηση αυτή, αναφέρει το πρακτορείο, παραδίδει την τελική απόφαση για
τους προϋπολογισμούς, στη νέα «φουρνιά» των Επιτρόπων στην Κομισιόν, που αναλαμβάνουν την επόμενη εβδομάδα.
Οι αξιωματούχοι της ΕΕ μπορεί ακόμη να συνεχίζουν να ζητούν περισσότερα μέτρα λιτότητας από το Παρίσι και τη Ρώμη ώστε να πετύχουν τους δημοσιονομικούς στόχους στους οποίους συμφώνησαν τον Ιούλιο.
Η Κομισιόν ήταν προετοιμασμένη να τονίσει πως ο γαλλικός προϋπολογισμός ήταν σε «σοβαρή ασυμφωνία” με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ένωσης, ενώ ο ιταλικός προϋπολογισμός ήταν μια οριακή περίπτωση.
Αλλά αφού το Παρίσι και η Ρώμη δεσμεύθηκαν την Δευτέρα σε ένα μικρό τμήμα νέων περικοπών, οι αξιωματούχοι αποφάσισαν πως οι προϋπολογισμοί δεν είναι πλέον «κατάφωρα» εκτός στόχου.
«Αν δεν τους στείλουμε μια κόκκινη κάρτα σήμερα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τους στείλουμε μια κίτρινη κάρτα αργότερα», τόνισε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ.
Οι Επίτροποι που λήγει η θητεία τους, θα συναντηθούν αύριο στις Βρυξέλλες για να οριστικοποιήσουν την απόφασή τους να μην αναφέρουν τους προϋπολογισμούς ότι βρίσκονται σε μη σοβαρή συμμόρφωση, τόνισαν οι αξιωματούχοι στο πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου