Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Στα χαρακώματα πράσινοι και γαλάζιοι για το μισθολόγιο του Δημοσίου

Στα χαρακώματα βρίσκονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Η αρχή έγινε με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που έκανε λόγο για νέο εισαγωγικό μισθό στο δημόσιο τομέα. Η επίθεση που εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ στον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν  χαρακτηριστική. Σε ανακοίνωση του
επιτέθηκε στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αφορμή το θέμα του νέου μισθολογίου.

Ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο έδωσε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα θιγούν οι μισθοί και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ σε διάλογο και όχι σε «κραυγές» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Την Δευτέρα, ο Χρήστος Πρωτόπαπας σε συνέντευξή του ανέφερε ότι τις νέες αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων δεν τις απαίτησε ποτέ η Τρόικα, αλλά, αντίθετα, ο κ. Μητσοτάκης ήταν αυτός που αυτοβούλως άνοιξε αυτό το θέμα.
Εδώ και ένα μήνα, ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Πρωτόπαπας, σχεδιάζει τις μειώσεις των νεοεισερχόμενων δημοσίων υπαλλήλων και το θέτει υπ' όψιν των εκπροσώπων των δανειστών, χωρίς καν να του ζητηθεί. Ανέφερε χαρακτηριστικά το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ:
«Στο Παρίσι, ο κ. Μητσοτάκης είπε για κάποιο μισθολόγιο, με δυο-τρία power points - δεν ήταν ολοκληρωμένο σχέδιο- και μίλησε και για μείωση του αρχικού μισθού των νεοεισερχομένων. Την παραμονή αυτής της σύσκεψης είχαμε ήδη θέσει θέμα στην προσύσκεψη που έγινε στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο Μαξίμου και εκεί είχε αποφασισθεί μετά από παρέμβαση και του Ευάγγελου Βενιζέλου, να μην τεθεί θέμα από εμάς, το τονίζω αυτό, μην τεθεί θέμα από μας μείωσης του κατώτερου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων. Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης πήγε και το έθεσε μόνος του.
.«Στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν την πρόταση για το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο, έχουμε συζητήσει μαζί τους εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα, και θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί» ξεκαθάρισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως σημείωσε «η εισήγησή του είναι απολύτως σαφής και μιλά για 2ετή δοκιμαστική περίοδο των νεοπροσλαμβανόμενων δημόσιων υπαλλήλων κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπάλληλος θα έχει απολαβές λίγο χαμηλότερες από τις σημερινές» και συνέχισε τονίζοντας πως «με την παρέλευση των δύο ετών ο υπάλληλος θα αξιολογείται και θα μονιμοποιείται μόνον εφόσον πληροί κάποιες προϋποθέσεις.
Βολές κατά του ΠΑΣΟΚ για την κριτική που άσκησε στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με το βασικό μισθό πρωτοπροσλαμβανόμενων στο Δημόσιο εξαπέλυσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να φτάσουμε σε κάποιου είδους συμφωνία με την επιστροφή της τρόικα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως η έξοδος από το μνημόνιο προϋποθέτει την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και συνεπώς την υλοποίηση ορισμένων μεταρρυθμίσεων.
«Και ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν δεσμευθεί» για την υλοποίηση των συγκεκριμένων αλλαγών, επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.
Παράλληλα, διερωτήθηκε γιατί δεν υπήρξε παρόμοια αντίδραση βουλευτών της Χαριλάου Τρικούπη όταν επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε μείωση του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
Έντοντα αντέδρασε το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Αθηνά Δρέττα με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά και την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο.
«Οποιος θέλει να είναι μάγκας και να κάνει διαρροές να φέρει τον νόμο στο τραπέζι και να το συζητήσουμε. Εδώ δεν αποφασίζουμε και διατάζουμε », τόνισε χαρακτηριστικά η Αθηνά Δρέττα μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega

action24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου