Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Σε φιλικό κλίμα και με θετικό πρόσημο η συνάντηση Βενιζέλου - Παπανδρέου

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνομιλόντας με δημοσιογράφους χαρακτήρισε τη συνάντηση φιλική και με θετικό πρόσημο και ανέφερε ότι
ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για όλα τα διεθνή θέματα, την οικονομία αλλά και για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν και τα ζητήματα της ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης με τον κ. Βενιζέλο να σημειώνει ότι ο κ. Παπανδρέου θα του πει και ειδικότερα τις απόψεις του και ότι έχει κάποιες ιδέες για την παράταξη.
Στην ερώτηση για το αν ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να συστρατευθεί, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αυτό είναι κάτι που το έχει ζητήσει από όλους.
Ερωτηθείς για το αν υπάρξει και νέα συνάντηση μεταξύ τους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι ο ίδιος είναι πάντα ανοικτός, υπενθυμίζοντας ότι αύριο επίκειται και η συνάντησή του με τον κ. Σημίτη.
Τέλος, στην ερώτηση αν ο κ.  Παπανδρέου του είπε για το αν θα συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του κόμματος, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι προέχει η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016.
Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες.  Ο πρώην πρωθυπουργός έφθασε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Ευάγγελου Βενιζέλου προκειμένου να ενημερώσει τον προκάτοχό του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για την εν γένει πορεία της χώρας, την οικονομία και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και την επόμενη μέρα του μνημονίου, για τη φάση στην οποία βρίσκονται τα εθνικά θέματα, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση του με τον Κώστα Σημίτη στη βουλή.
Ο κ. Παπανδρέου μετέβη στο υπουργείο φορώντας σκούρο κοστούμι, χωρίς γραβάτα. Μόλις συνάντησε τον κ. Βενιζέλο του είπε: «Γεια σου, Βαγγέλη, τι κάνεις;». Στη συνέχεια έβγαλαν τις απαραίτητες φωτογραφίες και πριν αποχωρήσουν οι δημοσιογράφοι από την αίθουσα, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να του φέρουν έναν ελληνικό καφέ και ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους συνεργατες του το iPad του.
Αυτη την ώρα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται στο Κάραβελ, όπου συνεδριάζει η Συντονιστική Γραμματεία της Δημοκρατικής Παράταξης ενόψει συνεδρίου της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου