Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Εκ των υστέρων διορθωτική δήλωση Σταθάκη για την εκλογή προέδρου

Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, -λίγες ώρες μετά τη δήλωση- «βόμβα» στον real fm- όπου και πρότεινε να ορίσει η Κυβέρνηση από τώρα την ημερομηνία των εκλογών (κοντά στην Άνοιξη) και να εκλεγεί συναινετικά Προεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
«Η δήλωσή μου στην πρωινή συνέντευξη αφορά στην
αναγκαιότητα η κυβέρνηση να συναινέσει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη. Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας μπορεί μόνο τότε να προκύψει με συναινετικές διαδικασίες με βάση τους νέους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς» δήλωσε ο ίδιος αργότερα.
Υπενθυμίζεται πως ο κ.Σταθάκης μιλώντας στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελατόλα είπε «αρκεί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια συναινετική λύση, να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών (λίγο πριν ή λίγο μετά την άνοιξη) και στο ενδιάμεσο να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή». «Η δήλωσή μου στην πρωινή συνέντευξη αφορά στην αναγκαιότητα η κυβέρνηση να συναινέσει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη»
Σημειωτέον δε, ότι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξέφρασε την κατηγορηματική θέση πως «τίποτα δεν έχει αλλάξει σχετικά με την πρόταση που έχει καταθέσει ο Αλέξης Τσιπράς στον πρόεδρο της Δημοκρατίας». Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Σταθάκη, ο εξ' απορρήτων συνεργάτης του κ. Τσίπρα τόνισε πως «εμείς έχουμε μια ξεκάθαρη θέση που λέει πως η χώρα χρειάζεται εκλογές χτες. Αυτή η βουλή δεν έχει τη νομιμοποίηση να υπογράψει αυτές τις συμφωνίες και πρέπει με συντεταγμένο τρόπο να οδηγηθούμε στην κάλπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου