Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Κουτσούμπας : “Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ”

Κατηγορηματικά αντίθετος σε οποιαδήποτε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας Κομμουνιστικού Κόμματος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM και στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

“Δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση ταύτισης ούτε στα μεγάλα ούτε στα μικρά. Δε μπορέσαμε να συμφωνήσουμε ούτε στα 751 ευρώ για τον κατώτατο μισθό», είπε χαρακτηριστικά.
Τα όσα συμβαίνουν σήμερα με τη τρόικα, σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα “είναι επανάληψη του ίδιου σήριαλ, το οποίο βλέπουμε 5 χρόνια τώρα. Οι πιέσεις, οι υποχωρήσεις και οι λεονταρισμοί δίνουν και παίρνουν αλλά στο τέλος ο λαός θα πληρώσει πάλι το μάρμαρο».
Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος δήλωσε ότι με βάση τα ως τώρα δεδομένα «μάλλον το Μάρτιο θα πάμε σε εκλογές γιατί δε φαίνεται να συγκεντρώνονται οι 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή» ενώ αναφερόμενος στα όσα λέγονται και γράφονται περί συνάντησης Σαμαρά – Τσίπρα πρόσθεσε τα εξής: «Δε βλέπω γιατί δε μπορεί να γίνει μια συζήτηση ανάμεσα σε Σαμαρά και Τσίπρα καθώς οι διαφορές ανάμεσά τους έχουν περιοριστεί πολύ. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν δύο διαφορετικά μονοπάτια μόνο που το μονοπάτι της ΝΔ μας οδηγεί κατευθείαν στο γκρεμό ενώ το μονοπάτι του ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί στο γειτονικό βάλτο και αυτό είναι ακόμη πιο επικίνδυνο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.
Ανέφερε ακόμα πως “η θέση του ΚΚΕ είναι η μόνη ρεαλιστική προς όφελος του λαού. Όλα τα άλλα αποδείχθηκαν ότι είναι σε δρόμο καταστροφικό για τα λαϊκά στρώματα. Η πολιτική που μας οδήγησε ως εδώ έχει όνομα και αυτό είναι καπιταλισμός».
Τέλος, ο γγ του ΚΚΕ είπε ότι στα ψηφοδέλτια του κόμματος θα υπάρχουν και μη στελέχη. «Άνθρωποι οι οποίοι είναι μέσα στους αγώνες και δεν ήρθαν έτσι ως αλεξιπτωτιστές για να βρουν τη βουλευτική θεσούλα» είπε αφήνοντας αιχμές…

karfi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου