Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Παγκόσμιο πρωτοσέλιδο οι εκλογές στην Ελλάδα: 876 ανταποκριτές για 213 ΜΜΕ από 45 χώρες

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ παγκόσμιου ενδιαφέροντος δείχνουν να καταρρίπτουν οι εκλογές της Ελλάδας, καθώς, η αναμενόμενη, όπως όλα δείχνουν, νίκη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται πως πιθανόν να εισάγει νέους όρους αντιμετώπισης πραγμάτων που μέχρι σήμερα θεωρούνται ταμπού, ένα εγχείρημα που αν ευοδωθεί, είναι περισσότερο από σίγουρο πως θα αποτελέσει αφορμή για μια ευρύτερη αμφισβήτηση αλλά και κριτική
απέναντι στους μέχρι στιγμής ευρωπαϊκούς "κανόνες". 
Εκτός φυσικά από τους Έλληνες διαπιστευμένους δημοσιογράφους, εκατοντάδες ανταποκριτές ξένου Τύπου έφτασαν στη χώρα από κάθε γωνιά του πλανήτη για να καταγράψουν με λέξεις και εικόνες μια στιγμή που δείχνει κάτι περισσότερο από ιστορική, αφού, εφ΄όσον κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι απλά μια μάχη κομμάτων αλλά ένας σκληρός πόλεμος δυο κόσμων, όπως, τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμαναν επανειλλημμένα κατά τις προεκλογικές τους ομιλίες. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Προβολής,

876 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, από 45 χώρες, θα καλύψουν τις εκλογές από το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο. Ο αριθμός των εκπροσώπων των ΜΜΕ είναι μεγαλύτερος κατά 35% σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό του 2012.
Τα συγκριτικά στοιχεία που παρέθεσε η Γενική Γραμματεία για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους που θα καλύψουν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και εκείνους που κάλυψαν τις εκλογές του Μαΐου του 2012 έχουν ως εξής:
Η Γενική Γραμματεία παρέθεσε τα συγκριτικά στοιχεία ανάμεσα στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και τις εκλογές του Μαΐου του 2012:
Διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι 876 ( 649 στις εκλογές του 2012)
Ξένοι δημοσιογράφοι 497 (298)
Ανταποκριτές Ξένου Τύπου 148 (100)
Έλληνες δημοσιογράφοι 231 (251)
Χώρες 45 (44)
Πρακτορεία Ειδήσεων 27 (31)
Τηλεοπτικά κανάλια 100 (66)
Ραδιοφωνικοί σταθμοί 27 (31)
Εφημερίδες 84 (85)
Το Κέντρο Τύπου θα λειτουργήσει το Σάββατο έως τις 21:00 και την Κυριακή 25 Ιανουαρίου από τις 09:00 έως την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας.
Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Προβολής, το Κέντρο Τύπου είναι πλήρως εξοπλισμένο για τη διευκόλυνση του έργου των εκπροσώπων των ΜΜΕ καθώς και για τη συνεχή ενημέρωσή τους για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας.
Επίσης, η Αίθουσα Συνεντεύξεων του Κέντρου Τύπου θα διατίθεται μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας σε όσους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων επιθυμούν να πραγματοποιήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ, με ταυτόχρονη διερμηνεία τους στα αγγλικά.
«Είναι γεγονός πως η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, λόγω της κρίσης αλλά και της συστηματικής προσπάθειας να πατήσουμε ξανά γερά στα πόδια μας. Είναι αναπόφευκτο, λοιπόν, τα μάτια όλου του κόσμου να είναι στραμμένα αυτές τις μέρες στις ελληνικές εκλογές» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Προβολής Γιώργος Καραγιάννης, σημειώνοντας:
«Οι εκπρόσωποι των διεθνών ΜΜΕ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της προεκλογικής περιόδου, ενδιαφέρον το οποίο θα κορυφωθεί αύριο με την πραγματοποίηση της εκλογικής διαδικασίας».
«Σαφέστατα το παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τις εκλογές του 2012» συνέχισε ο κ. Καραγιάννης, επισημαίνοντας:
«Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία του Κέντρου Τύπου, έχουμε μεριμνήσει προκειμένου να λειτουργήσουν όλα απρόσκοπτα και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, Έλληνες και ξένοι, να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο. Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό είναι το κύριο μέλημά μας και είμαι βέβαιος πως και σε αυτές τις εκλογές θα είναι αντάξια της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία».Στρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου