Επίσκεψη στoν ΟΛΘ   πραγματοποίησε  κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Μακρίδη Χρόνη και τους υποψήφιους βουλευτές , Μανώλα Έλλη ,  Παπαστεργίου Χρήστο, Κορδά Ολυμπία, Πίγγου Χαρούλα, Πασαλίδου Αμαλία, Παπαθωμά Ελευθερία, Ξυλούρης Νίκος και Χαριτωνίδης Κώστας.
Τα μέλη του κλιμακίου στο πλαίσιο της σημερινής τους περιοδείας κατά τη συνάντησή τους με τα προεδρεία των σωματείων και
εργαζομένους επικεντρώθηκαν στη διαχρονική θέση του ΠΑΣΟΚ που άλλωστε και πρόσφατα εκφράστηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, υπενθύμισε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση και είχε ως εξής:
«Είναι γνωστό ότι το Ελληνικό κράτος χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές που όμως θα διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση των πολιτών την ανάπτυξη,την απασχόληση ,την κοινωνική συνοχή  τον ανταγωνισμό .
Έχοντας ως γνώμονα αυτήν την κατεύθυνση εκφράζουμε ακόμη μια φορά την διαφωνία μας για την διαγωνιστική διαδικασία πώλησης  του ΟΛΘ απο το ΤΑΙΠΕΔ και ζητάμε να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες ωστε να ακυρωθεί.
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης πιστεύουμε οτι  πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο όχι μόνο για οικονομικούς λόγους με βάση τα θεαματικά  οικονομικά του αποτελέσματα ,αλλά και εξαιτίας της
στρατηγικής του θέσης.
Ως ΠΑΣΟΚ έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση για την αναβάθμιση και αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του λιμανιού με παραχώρηση δραστηριοτήτων, διατήρηση του 51% των μετοχών υπό δημόσιο έλεγχο ,μεγιστοποιώντας το αποτέλεσμα για το δημόσιο και εξασφαλίζοντας μακροχρόνια ανάπτυξη.
Κατόπιν το κλιμάκιο είχε συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΛΘ και τον πρόεδρο κ. Αγγελούδη Στυλιανό, όπου συζητήθηκαν η πολύ καλή οικονομική κατάσταση του Οργανισμού, η συνεισφορά του στην ελληνική οικονομία και στην πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς και οι αναπτυξιακές του δυνατότητες ειδικότερα για την επένδυση για τον 6ο προβλήτα.
Το ΠΑΣΟΚ αν και κυβερνητικός εταίρος έβαλε πλάτη για τον ΟΛΘ, για την ΕΥΑΘ , για την ΕΛΒΟ, για τη Θεσσαλονίκη. Καλούμε όλους τους δημοκράτες πολίτες να προσέλθουν στις εκλογές και να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ γιατί αυτό κρατά ψηλά την ευθύνη».