Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Το 70% των μεταρρυθμίσεων του μνημονίου είναι θετικές

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει καμία κίνηση που θα εκτροχιάσει τον προϋπολογισμό και θα προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμίσεις σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή.

Ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε εκ νέου την άποψη  που είχε διατυπώσει από το Βερολίνο (και στην συνέχεια, διέψευσε) πως το 70% των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει το μνημόνιο είναι θετικές και η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην υλοποίηση τους, ενώ μόνο το 30% είναι καταστροφικές και δεν θα προχωρήσουν.
Έστειλε δε ακόμα ένα μήνυμα στους δανειστές λέγοντας πως «ούτε εμείς θα σκίσουμε το Μνημόνιο αλλά ούτε και εσείς θα ζητήσετε τυφλή εφαρμογή».
«Στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους προσερχόμαστε με ένα και μοναδικό αίτημα. Να μας δοθεί η ευκαιρία να καταθέσουμε τις προτάσεις μας», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.
Επανέλαβε, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση δεν θα διαπραγματευθεί με την τρόικα, διευκρινίζοντας πως δεν αναφέρεται στους τρεις θεσμούς – Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – στους οποίους ανήκει η Ελλάδα, αλλά στο κλιμάκιο των τεχνοκρατών που, όπως είπε, έρχεται με αποικιακή συμπεριφορά και δεν έχει εξουσιοδότηση να διαπραγματεύεται τη φύση του προγράμματος. «Τρόικα τέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου