Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη ζήτησε από τη Μέρκελ ο Ομπάμα

Την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη διατύπωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μετά την συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο. Οι ΗΠΑ αναμένουν από το Βερολίνο να
καταθέσει τις προτάσεις του για το πώςη ΕΕ και το ΔΝΤ θα συνεργαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προκειμένου η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης συμπλήρωσε ο Μπαράκ Ομπάμα. 
Η Άγκελα Μέρκελ, από την πλευρά της, έφερε ως παράδειγμα την επιστροφή στην ανάπτυξη χωρών όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, μετά από δομικές μεταρρυθμίσεις, χωρίς να δώσει περισσότερη έκταση στο θέμα και χωρίς καμία ευθεία αναφορά στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερωτήσεις η Μέρκελ είπε ότι ήταν πάντα υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη και ότι η αρχή ήταν να κάνει η χώρα τη δική της προσπάθεια προκειμένου να δεχτεί αλληλεγγύη από τους εταίρους της. Επανέλαβε ότι βάση συζήτησης είναι τα υφιστάμενα προγράμματα και δήλωσε ότι αναμένει από την Ελλάδα να παρουσιάσει τη δική της βιώσιμη πρόταση στο επικείμενο Eurogroup και τις επόμενες μέρες και «θα δούμε». 
obama

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου