Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Μετωπική Βενιζέλου-Φώφης για τρόπο εκλογής Προέδρου του Κινήματος

Φωτιές άναψαν στην συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αφού επήλθε μετωπική σύγκρουση της Φ. Γεννηματά και του Προέδρου του κόμματος Ευ. Βενιζέλου με διακύβευμα τον τρόποεκλογής Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών
.
Η κ. Γεννηματά ζήτησε να προηγηθεί άμεσα συνδιάσκεψη του κόμματος, κατόπιν να εκλεγεί προέδρος από την βάση και μετά να γίνει το συνέδριο. Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος εισηγήθηκε την διοργάνωση πολιτικού συνεδρίου που θα εκλέξει ΚΕ τον Μάιο και κατόπιν την εκλογή Προέδρου από την βάση.
Τα αίματα άναψαν όταν η Φ. Γεννηματά υπαινίχθηκε ότι ο Ευ. Βενιζέλος μπορεί να επιθυμεί να παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και να ξαναθέσει υποψηφιότητα. «Είναι ανθρώπινο να αλλάξετε γνώμη Πρόεδρε και να επιθυμείτε να είστε ξανά υποψήφιος» είπε η κ. Γεννηματά αναφερόμενη στην πρόταση του κ. Βενιζέλου για την διεξαγωγή συνεδρίου και μετά εκλογή Προέδρου.
Στο σημείο αυτό ο κ. Βενιζέλος πήρε τον λόγο και άστραψε και βρόντηξε καθώς ένιωσε θιγμένος από το συμπέρασμα της κ. Γεννηματά που αμφισβήτησε την πρόθεσή του να παραιτηθεί. «Εάν δεν ψηφιστεί η πρόταση μου από το Πολιτικό Συμβούλιο παραιτούμαι. Και να δω μετά ποιός θα υπερασπίζεται την χώρα στην βουλή...» φέρεται να είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και η κ. Γεννηματά εκτιμούν ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει την εκλογή Προέδρου από το συνέδριο στο οποίο αναμένεται να έχει τον απόλυτο έλεγχομετά και την αποχώρηση των παπανδρεϊκών. Για τον λόγο αυτό η κ. Γεννηματά υποστηρίζει την εκλογή Προέδρου άμεσα από την βάση. Σε ανακοίνωσή της μάλιστα αναφέρει ότι «αμέσως μετά τη Συνδιάσκεψη θα πρέπει να προχωρήσουμε στην εκλογή του Προέδρου από τη βάση, σεβόμενοι μία διαδικασία, που πλέον αποτελεί πρακτική πολλών κομμάτων και που το ΠΑΣΟΚ εγκαινίασε σεβόμενο τη βούληση των πολιτών. Εντός εύλογου χρονικού διαστήματος θα ακολουθήσει ένα θεσμικά καταστατικό Συνέδριο με επανιδρυτικά χαρακτηριστικά και εκλογής των νέων οργάνων του κόμματος». Σημειώνει επίσης ότι μετά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ είναι η τελευταία ευκαιρία του κόμματος που δεν πρέπει να χαθεί.
Το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε την πρόταση του κ. Βενιζέλου και αναμένεται να συνεχιστεί η συζήτηση επί του ζητήματος στην συνεδρίαση της ΚΕ την επόμενη εβδομάδα. Ένα από τα θέματα που θα συζητήσει το κομματικό όργανο είναι και η πρόταση να γίνει συνέδριο με κλειστούς καταλόγους μελών που αναμένεται να ξαναβάλει φωτιά στην εσωκομματική αντιπαράθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου