Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Τα μυστήρια της Ζωής

Για τους συναδέλφους της στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια ήταν κάτι σαν «κόκκινο πανί». Για τους δημοσιογράφους ήταν και είναι το αγαπημένο τους θέμα και μια «πηγή» μόνιμων εντάσεων, κυρίως στις επιτροπές της βουλής στις
οποίες συμμετείχε.
Από την ημέρα όμως της ορκωμοσίας της, η νέα πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχει βαλθεί να δικαιώσει το ρητό του Μένανδρου «Γυνή γαρ ουδέν οίδε πλην ό βούλεται».
Από την ημέρα όμως της ορκωμοσίας της όπου αντικατέστησε τα μαύρα ταγιέρ με το χαρούμενο κίτρινο παλτό και εξέπληξε τους πάντες, η νέα πρόεδρος της Βουλής Ζωή  Κωνσταντοπούλου, έχει βαλθεί να δικαιώσει το ρητό του Μένανδρου «Γυνή γαρ ουδέν οίδε πλην ό βούλεται». (η γυναίκα δεν ξέρει τίποτα εκτός από αυτό που θέλει).

«Που το πάει η Ζωή;»

Και το ερώτημα που κυκλοφορεί στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία είναι «τι θέλει;» ή καλύτερα «που το πάει η Ζωή;». Την περασμένη Τρίτη, στην πρώτη συνεδρίαση της βουλής, αιφνιδίασε τους πάντες ζητώντας την αναβολή της συζήτησης για την άρση ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη (αφορούσε σε μήνυση από ιδιώτη για πώληση βιβλίων χωρίς παραστατικά) επειδή ο εισαγγελέας των φυλακών δεν είχε δώσει άδεια να παρευρεθούν στη Βουλή οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Η στάση της κ. Κωνσταντοπούλου εξόργισε τον προκάτοχό της Ευάγγ. Μεϊμαράκη και έκανε να ξεχαστεί πολύ γρήγορα η ανθοδέσμη με τα τριαντάφυλλα με την οποία την υποδέχθηκε στη μίνι τελετή παράδοσης του προεδρείου.  
Την επόμενη ημέρα, στην επίμαχη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην ψηφοφορία που ζήτησε ο Αλέξη Τσίπρας για τη συμφωνία με τους δανειστές, ψήφισε «κατά» αφήνοντας για μία ακόμη φορά έκπληκτούς τους συντρόφους της, αφού ακόμη κι ο Π. Λαφαζάνης ψήφισε «παρών», επιλέγοντας να μην τραβήξει κι άλλο το σκοινί με κίνδυνο να σπάσει.
Εννοείται πως με την εκλογή της η νέα Πρόεδρος της Βουλής είχε στείλει το δικό της μήνυμα στην ηγεσία
Και σαν να μην έφτανε αυτό, την επόμενη ημέρα συγκάλεσε την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για να ενημερώσει τους βουλευτές για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, προκαλώντας τη μήνη του ΠΑΣΟΚ που την κάλεσε να αντιληφθεί ότι είναι πρόεδρος της Βουλής και όχι του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μια κατηγορία από μόνη της»

Εννοείται πως με την εκλογή της η 38χρονη νέα Πρόεδρος της Βουλής είχε στείλει το δικό της μήνυμα στην ηγεσία κάνοντας λόγο για «πρωτοβουλίες για την ενεργό και ουσιαστική συμβολή του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην προώθηση των ελληνικών διεκδικήσεων για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την ώρα που το Μαξίμου διέγραφε τον όρο «διαγραφή» από το λεξιλόγιό του.
Για τους γνωρίζοντες η Ζωή «είναι μια κατηγορία μόνη της».Θα πει αυτό που θέλει να πει, θα κάνει αυτό που θέλει να κάνει, θα μείνει το βράδυ στο γραφείο ξενυχτώντας πάνω στον Η/Υ και θα «τρελάνει στη νομιμότητα» τους υπαλλήλους της Βουλής. Και το ερώτημα παραμένει: Που το πάει η Ζωή; Είναι μια Πρόεδρος της Βουλής με εμμονές στη δουλειά της ή κάτι παραπάνω; Για παράδειγμα ένας εν δυνάμει «δελφίνος» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.      

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου