Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Τροπολογία διαφοροποίησης από την "Αριστερή Πλατφόρμα": Άλλα τάξαμε και άλλα πράττουμε

Κατατέθηκε τελικά από την Αριστερή Πλατφόρμα η τροπολογία με την οποία διαφοροποιείται από την πρόσφατη συμφωνία με τους εταίρους - δανειστές. Μέσα σε αυτήν, εκφράζεται η διαφωνία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ τόσο με τη συμφωνία όσο και με τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που συνομολογήθηκαν στο Eurogroup. Σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και
τα δύο κείμενα αντιπροσωπεύουν ένα «μη επιθυμητό συμβιβασμό για τη χώρα μας και βρίσκονται σε απόσταση, σε διάσταση ή και σε αντίθεση με τις προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ».
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η τροπολογία συγκέντρωσε αρκετές περισσότερες ψήφους από τη δύναμη που έχει η Αριστερή Πλατφόρμα στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η τροπολογία απορρίφθηκε με 68 ψήφους υπέρ, 92 κατά και 5 λευκά.
Στην τελευταία ψηφοφορία όμως για την τροπολογία που κατέθεσε η Αριστερά Πλατφόρμα κατά της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ της κυβέρνησης και της Ε.Ε. στα 68 μέλη που υποστήριξαν το κείμενο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης περιλαμβάνονται και τα μέλη της ΚΕ που προέρχονται από την ΚΟΕ με επικεφαλής το μέλος της Π.Γ Ρούντι Ρινάλντι, οι οποίοι μέχρι πρόσφατα ανήκαν στην πλειοψηφία της ΚΕ στηρίζοντας τον Πρόεδρο του κόμματος.
upl54f301f14924c
Η καταγραφή των ψήφων για την τροπολογία που υπερψήφισαν 68 μέλη και έριξαν λευκό άλλα 5 μέλη της ΚΕ καταγράφει νέα δεδομένα στους συσχετισμούς δυνάμεων αφού η εσωκομματική αντιπολίτευση φαίνεται να αυξάνει την επιρροή της από το 30%, σε πάνω από το 35% των μελών της ΚΕ.
Στις προθέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας είναι και η καταγραφή των δυνάμεων της στο εσωτερικό του κόμματος και για τον λόγο αυτό κόντρα στον εκλεκτό της ηγεσίας για την θέση του γραμματέα Τ. Κορωνάκη έθεσε υποψηφιότητα και ο προερχόμενος από την Αριστερή Πλατφόρμα Αλέκος Καλύβης.

action24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου