Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Αιχμές Χρυσόγονου κατά Καμμένου για την ανάθεση των 500 εκατ. δολ. για πολεμικά αεροπλάνα

Αιχμές κατά της κυβέρνησης αλλά και του υπουργού Άμυνας άφησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος με αφορμή τη ην απευθείας ανάθεση δαπάνης ύψους 500 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή των πολεμικών αεροπλάνων. Μιλώντας στο Βήμα Fm, επισήμανε
την ανάγκη να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Καμμένο ,αναφορικά με το γιατί ήταν κατεπείγουσα ανάγκη η δαπάνη ανακατασκευής των πολεμικών αεροπλάνων ύψους 500 εκατ. δολαρίων.
Υπενθυμίζουμε, ότι το συγκεκριμένο ζήτημα ήρθε στο φως της δημοσιότητα από την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".
Είπε ότι θα πρέπει να γίνει συζήτηση στη Βουλή, ωστε να εξηγήσουν αναλυτικά πού είναι το κατεπείγον του θέματος, γιατί, όπως ανέφερε, εγείρονται πολλά ερωτήματα ως προς το γιατί πρέπει αυτή η κίνηση να θεωρείται πρώτη προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή.Μάλιστα «καρφώσε» τον Πάνο Καμμένο, λέγοντας πως έχει την πολιτική ευθύνη. «Την πολιτική ευθύνη την έχει ο υπουργός Άμυνας», είπε χαρακτηριστικά.
«Εδώ υπάρχει ερωτηματικό, εκτός αν υποτεθεί ότι το οπλικό αυτό σύστημα είναι απόλυτα και άμεσα αναγκαίο για τις ένοπλες δυνάμεις», πρόσθεσε στη συνέχεια.
Τέλος, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση «να εξηγήσει στη Βουλή πού βρίσκεται το κατεπείγον του θέματος».

action24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου