Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Μηλιός κατά κυβέρνησης για φτιασίδωμα της κατάστασης

Να μην αρκεστεί στο φτιασίδωμα της κατάστασης που παρέλαβεκαι να προχωρήσει «σε ευθεία αντιπαράθεση με τις κοινωνικές δυνάμεις που στηρίζουν τις νεοφιλελεύθερες στρατηγικές και λογικές στη χώρα μας», καλεί την κυβέρνηση το στέλεχος του
ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος Γιάννης Μηλιός.
Ο κ. Μηλιός, μιλώντας στην εφημερίδα «Ο Δρόμος της Αριστεράς» σημειώνει πως «Αυτό που είναι δεδομένο και μας έχει διδάξει η ιστορία, είναι πως για να πετύχουμε την ανατροπή, πρέπει να τολμήσουμε την ευθεία αντιπαράθεση με τις κοινωνικές δυνάμεις που στηρίζουν τις νεοφιλελεύθερες στρατηγικές και λογικές στη χώρα μας. Οφείλουμε όλοι να παλέψουμε για να ανοίξει ένας τέτοιος δρόμος, να μην αρκεστούμε απλώς στο να φτιασιδώσουμε την κατάσταση που παραλάβαμε».
Παράλληλα, βάλει κατά της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου σημειώνοντας πως «σηκώνει συζήτηση» γιατί η ελληνική κυβέρνηση «υιοθετεί το “πρόγραμμα βιωσιμότητας” που στηρίζεται στην πληρωμή του “κεφαλαίου του χρέους” μέσω πρωτογενών πλεονασμάτων», τονίζοντας πως «Χρειάζεται πολλή προσοχή».
«Η συμφωνία της 20ης Φλεβάρη είχε αρκετά χρήσιμα επικοινωνιακά στοιχεία αλλά υστερούσε σε ουσία. Η επιχείρηση επανεγγραφής της εντολής της, ώστε να περιλαμβάνει το 70% του Μνημονίου αποτελεί εγχείρημα αλλαγής των σχέσεων εκπροσώπησης και των κοινωνικών συμμαχιών στις οποίες στηρίζεται», τονίζει ο Γ. Μηλιός.
Για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), σημειώνει πως «έτσι κι αλλιώς είναι δυσάρεστη και προβληματική», αφήνει αιχμές για τη διαπραγμάτευση λέγοντας «Τίποτα όμως δεν επιλύεται με αυτοματισμούς», ενώ αναφέρεται και αυτός, όπως ο Γ. Βαρουφάκης, στον Φ. Ρούσβελτ και στην περίφημη ομιλία του στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης στις 31/10/1936

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου