Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Spiegel: Την Τρίτη η συμφωνία για τον Turkish Stream - Μέχρι και 5 δις€ στα ελληνικά ταμεία

Η συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Αθήνα για τον αγωγό Turkish Stream, ο οποίος θα περνά από την Τουρκία και την Ελλάδα τροφοδοτώντας την Ευρώπη, πρόκειται να υπογραφεί στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας, και μπορεί να φέρει άμεσα στα ελληνικά δημόσια ταμεία έως και
5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel επικαλούμενο ελληνικές κυβερνητικές πηγές. Τα κεφάλαια θα αποτελούν, όπως αναφέρεται, προκαταβολή των κερδών που θα προκύψουν για την ελληνική πλευρά από τα τέλη διέλευσης. Το ύψος της προκαταβολής αναμένεται να κυμανθεί από 3 έως 5 δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνει το περιοδικό.
Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σε δηλώσεις του στο Spiegel, τόνισε ότι «η συμφωνία θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα για την Ελλάδα», την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη και το ΔΝΤ για την εκταμίευση περαιτέρω δανείων διάσωσης. 
Το γερμανικό περιοδικό τονίζει ότι «η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί την ερχόμενη Τρίτη. Το σχέδιο συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στη Μόσχα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο υπουργός Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης».
Ανάλογη αναφορά κάνει η ελληνική εφημερίδα «Αγορά».

action24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου