Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Μιράντα Ξαφά:Δεν είναι πατριωτικό καθήκον να ρισκάρω τις καταθέσεις μου

Την απόφασή της να αποσύρει τις καταθέσεις της από τις ελληνικές τράπεζες αιτιολόγησε η κα. Μιράντα Ξαφά, επικεφαλής της E.F. Consulting και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, μιλώντας στο newmoney.gr.
«Δε θεωρώ ότι είναι πατριωτικό καθήκον να ρισκάρω
τις καταθέσεις μου, τη στιγμή που δεν υπάρχει σχέδιο εθνικής ανάκαμψης. Αντίθετα, μόνο πιεζόμενοι από την έλλειψη ρευστότητας η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να παραδεχτεί ότι εξελέγη με ανεφάρμοστες υποσχέσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της σε εκδήλωση του London School of Economics, την οποία διοργάνωσαν το Ελληνικό Παρατηρητήριο του LSE και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Τραπεζιτών Ηνωμένου Βασιλείου, όπου παραδέχθηκε ότι έχει τραβήξει όλα τα λεφτά της από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Μιλώντας λίγο αργότερα σε πρωινή εκπομπή, η κ. Ξαφά επανέλαβε τη δήλωσή της, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση κάνειανεπανόρθωτο κακό στην ελληνική οικονομία με τις εξαγγελίες ότι θα πάρει πίσω επίπονες μεταρρυθμίσεις σε διάφορους τομείς της οικονομίας, όπως στην υγεία και την παιδεία».
Παράλληλα, τόνισε ότι «αν δεν ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές η μόνη εναλλακτική είναι το Grexit, καθώς η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα κρατήσει τη χώρα στην ευρωζώνη και ότι θα σκίσει το μνημόνιο, αλλά αυτά τα πράγματα είναι ασύμβατα».
«Έχει σπαταληθεί παρά πολύ χρόνος για το πώς θα αποκαλείται η τρόικα και το μνημόνιο. Είμαστε σε κρίσιμο σημείο, μένει λίγος χρόνος, και δε διαφαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει πρόθεση να ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές» σημείωσε η κ. Ξαφά, συμπληρώνοντας ότι «ο ίδιος ο κ. Ντάισελμπλουμ και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπαν ότι υπάρχει σχέδιο Β' για την Ελλάδα».
«Κανείς πιστωτής δε θα βάλει χρήματα σε ένα καλάθι χωρίς πάτο, χωρίς πορεία εξυγίανσης των δημοσιονομικών και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας... Η κυβέρνηση θέλει να πάρει εισπρακτικά μέτρα, όχι μεταρρυθμίσεις» δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου