Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Διαμαντοπούλου: "Η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να ακούσει την κοινωνία"

Η πρώην υπουργός, κ. Άννα Διαμαντοπούλου μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.
Μεταξύ άλλων, δήλωσε: 

Για το νομοσχέδιο για την Παιδεία 
Α.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν έγινε καμία συζήτηση, κανένας διάλογος, το θέμα έρχεται στην επιφάνεια γιατί υπήρξε αυτή η κίνηση πολιτών η οποία πραγματικά ήταν και πολύ αισιόδοξο μήνυμα αλλά και πάρα πολύ δυνατό μήνυμα. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό υπήρχε μια εκτίμηση από την επιτροπή περιμένανε περίπου 500 άτομα και ήταν πάνω από 2.500. 
Δεν νομίζω ότι υπάρχει η οποιαδήποτε διάθεση να υπάρξει συνεννόηση , να υπάρξει συναίνεση, να ακουστεί η αντιπολίτευση να ακουστούν οι φορείς της κοινωνίας. Αυτό που δηλώθηκε από τον υπουργό είναι ότι θα φύγουν όλα τα νεοφιλελεύθερα και αντιδημοκρατικά πράγματα- έτσι ονομάζει ο υπουργός ότι δεν συμφωνεί με αυτόν- και μετά θα συζητήσουμε. Τι θα προτείνει η κυβέρνηση δεν ξέρει κανείς. Προς το παρόν πάμε σε μια ολική κατεδάφιση.

Α.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Καταργούνται τα πειραματικά σχολεία και τα πρότυπα σχολεία, επιστρέφουν στα πανεπιστήμια οι αιώνιοι φοιτητές. Αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να το ερμηνεύσει και είναι περίεργο για την Αριστερά, με την λογική αφού δεν στοιχίζουν τίποτα γιατί να μην είναι οι αιώνιοι φοιτητές. Είμαστε η μόνη χώρα που δεν έχουμε διάρκεια σπουδών και αυτό δημιουργεί μια κακή κουλτούρα μες το πανεπιστήμιο, δημιουργεί τεράστια προβλήματα και ουσιαστικά δίνει μια απόλυτη χαλαρότητα στις σπουδές που βολεύει αυτούς που δεν θέλουν να ασχολούνται πραγματικά με το πανεπιστήμιο. 
Καταργεί τα συμβούλια. Τα συμβούλια διοίκησης της πανεπιστημίων απαρτίζονται από εξαιρετικά σημαντικές προσωπικότητες… ήταν άνθρωποι που ήρθαν χωρίς καμία αμοιβή ήρθαν σε μια προσπάθεια να δώσουν στη χώρα αυτό που χρειάζεται και να ανοίξουν το ελληνικό πανεπιστήμιο στον κόσμο και ουσιαστικά να αξιοποιήσουν τις καταπληκτικές δυνάμεις που έχει το ελληνικό πανεπιστήμιο. Τους ανθρώπους αυτούς με το χειρότερο τρόπο τους καταργούν με ένα άρθρο… 
Η Ελλάδα θα απομονωθεί και θα επιστρέψει σε μια λογική του προηγούμενου αιώνα.

Ερωτηθείσα αν αυτό το Μέτωπο για την Παιδεία μπορεί να αποκτήσει ευρύτερα χαρακτηριστικά 
Α.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν το ξέρω και δεν θέλω να προϊδεάσω γιατί νομίζω ότι είναι από μόνο του πάρα πολύ σημαντικό και εκεί βασίζονται οι συναινέσεις και οι συνθέσεις σε μια κοινωνία ότι πάνω σε ζητήματα που αφορούν το έθνος, τη νέα γενιά και τη χώρα ενώνονται δυνάμεις , βγάζουν το κομματικό και ενώνονται όλοι σε μια πρωτοβουλία πολιτών για να υπερασπιστούν ένα εθνικό αγαθό που είναι η Παιδεία.
Αυτή η συναίνεση χωρίς κόμπλεξ βάζοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον νομίζω ότι είναι ένα πάρα πολύ θετικό μήνυμα. 
Σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης δεν είχαμε ποτέ να συγκεντρώνουν οι πολίτες και οι πολιτικοί να ακολουθούν σε τέτοια μεγάλα διακυβεύματα αυτό χθες νομίζω αλλάζει τα δεδομένα. Οι πολίτες καλούν, δεν προσπάθησε κανένα κόμμα να καπελώσει, δεν προσπάθησε κανένας πολιτικός να μπει μπροστά.

ΔΗΜ: Η ΑΥΓΗ πάντως χαρακτηρίζει τη χθεσινή συνάντηση ένα «συνονθύλευμα μένους τρομολαγνίας, κινδυνολογίας, λαϊκισμού και ύβρεων»
Α.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΑΥΓΗ που αγαπήσαμε , η ΑΥΓΗ των φοιτητικών μας χρόνων εκείνη η εφημερίδα με τη βαθιά κουλτούρα και το ήθος δεν υπάρχει πια. Η σημερινή ΑΥΓΗ κινείται όλο και περισσότερο προς την κατεύθυνση της Αυριανής

parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου