Την παραίτησή του υπέβαλε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης.
Ο λόγος είναι η πρόθεση της κυβέρνηση να ιδιωτικοποιήσει τον ΟΛΠ ενώ ο ίδιος παραμένει σταθερά αντίθετος με την πώληση, εκτιμώντας ότι η μόνη
επωφελής λύση είναι η παραχώρηση.
Στην επιστολή του προς τον Θοδωρο Δρίτσα, ο κ. Ανωμερίτης εξαπολύει βολές για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ τονίζοντας ότι η κυβέρνηση, δια του ΤΑΙΠΕΔ «μετέβαλε τις προγραμματικές της θέσεις».
Οπως τονίζει στην επιστολή του, «εάν η Κυβέρνηση εμμένει στην πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΛΠ σε ιδιώτες, αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση θα παρακαλούσα να ενημερώσετε το μέτοχο της πλειοψηφίας, ότι δεν προτίθεμαι να παραμείνω στις θέσεις που σήμερα κατέχω».
Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης θα έχει συνάντηση συνεργασίας την Πέμπτη 11 Ιουνίου και με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, για τα θέματα διαδοχής της παρούσας διοίκησης, καθώς και για τα θέματα ημερησίας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης.
Ήδη, τα εμπλεκόμενα υπουργεία έχουν προετοιμάσει τις προτάσεις τους για τον ΟΛΠ, του ΟΛΘ αλλά και των δέκα περιφερειακών λιμανιών, ενώ σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, για το θέμα αναμένεται να συνεδριάσει αύριο, Πέμπτη 11 Ιουνίου, επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας και ο γραμματέας της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών έως το τέλος Ιουνίου.
Για το θέμα των αλλαγών στις διοικήσεις του ΟΛΠ και του ΟΛΘ και των υπολοίπων λιμανιών αναμένεται να υπάρξει ανάλογη συνεδρίαση και από το ΤΑΙΠΕΔ, που είναι ο βασικός μέτοχος.
Αυτήν τη στιγμή το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 74% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ (εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο Αθηνών) και το 100% των υπολοίπων λιμανιών.
Ολη η επιστολή του Γιώργου Ανωμερίτη προς τον Θοδωρή Δρίτσα
«Κύριε Υπουργέ,
Ήδη από την πρώτη μας συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας στις 20.02.2015 σας γνωστοποίησα την πρόθεσή μου να παραμείνω στη θέση του Προέδρου και Δ/ντα Συμβούλου μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων 2015, ώστε και η παρούσα Κυβέρνηση να βοηθηθεί τους πρώτους μήνες στο δύσκολο έργο της και να μη διαταραχθεί η πορεία του ΟΛΠ ΑΕ εν όψει μάλιστα της ανάληψης της ευθύνης για τη διοργάνωση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, της Γενικής Συνέλευσης και του Συνεδρίου της ΕδΡΟ και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας.
Είναι γεγονός ότι στο μεταξύ η Κυβέρνηση δια του ΤΑΙΠΕΔ, που είναι ο κύριος μέτοχος του OΟΛΠ Α.Ε., μετέβαλε τις προγραμματικές της θέσεις επί του θέματος της ιδιωτικοποίησης του OΛΠ Α.Ε., επί του οποίου η θέση μου διαχρονικά ήταν και είναι σαφής: Τα λιμάνια μετοχικά τελούν υπό την πλειοψηφία του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης και επιχειρησιακά μέσω Συμβάσεων Παραχώρησης δίδονται σε πολλούς διαχειριστές και χρήστες. Με βάση τις αρχές της ανταγωνιστικότητας, της διαφάνειας, της παραγωγικότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος στήριζα και στηρίζω το πρότυπο του ευρωπαϊκού λιμενικού συστήματος.
Αντιλαμβάνομαι τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και τις προσπάθειες διαχείρισης της κρίσης από την Κυβέρνηση. Οι θέσεις μου όμως για τη λιμενική βιομηχανία και τον OΛΠ Α.Ε. είναι αμετάβλητες, αφού μόνο αυτές διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον, τους εργαζόμενους στα λιμάνια και οδηγούν σε δρόμους ανάπτυξης τον τόπο.
Εάν παρόλα αυτά η Κυβέρνηση εμμένει στην πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΛΠ ΟΛΠ Α.Ε. σε ιδιώτες, αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση θα παρακαλούσα να ενημερώσετε το μέτοχο της πλειοψηφίας, ότι δεν προτίθεμαι να παραμείνω στις θέσεις που σήμερα κατέχω. Είναι αυτονόητο ότι μέχρι την κατά το Καταστατικό του ΟΛΠ Α.Ε. εφαρμογή των διατάξεων για τον ορισμό Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου θα παραμείνω στη θέση μου».
iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου