Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Βενιζέλος: Καταστροφέας της ελληνικής οικονομίας ο Γιάνης Βαρουφάκης!

Σφοδρή επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον χαρακτήρισε "καταστροφέα της ελληνικής οικονομίας".
«Έχει έρθει η στιγμή όπου ο καθένας στον τόπο αυτό θα πάει στα πραγματικά του μεγέθη», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι πλησιάζει η ώρα κατά την οποία
ο κ. Τσίπρας, αφού απέσπασε το «όχι» του ελληνικού λαού, θα έρθει και θα πει ότι το «όχι» το μετέτρεψε σε «ναι». Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε εισερχόμενος στη Βουλή ότι «η αντιμνημονιακή ρητορική του μετατρέπεται τώρα σε μία πράξη παλινδρόμησης, η οποία εμείς θα θεωρήσουμε ότι είναι μία πράξη ευθύνης και μία πράξη συγγνώμης».

Όσον αφορά τον Γιάνη Βαρουφάκη είπε: «υπάρχει όμως και ο κ. Βαρουφάκης, ο καταστροφέας της ελληνικής οικονομίας. Ο υπουργός, που τους πέντε μήνες της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών, γύρισε πίσω πέντε χρόνια την ελληνική οικονομία, ο οποίος λέει να προσέξουμε μην μας κοροϊδέψει ο κ. Γιούνκερ με το χρέος, όπως κορόιδεψε τον κ. Βενιζέλο».
Επί των ημερών μου, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, το ελληνικό δημόσιο χρέος, σε πραγματικούς όρους, μειώθηκε κατά 180 δισ. ευρώ, δηλαδή κατά 100% του σημερινού ελληνικού ΑΕΠ. «Αυτός δεν μπόρεσε να μειώσει το χρέος ούτε 1 ευρώ. Αντιθέτως, επιβάρυνε και τα δημόσια οικονομικά και την ελληνική πραγματική οικονομία. Εύχομαι ο κ. Τσακαλώτος, ο διάδοχός του, να μπορέσει να φέρει ένα μικρό ποσοστό μείωσης δημοσίου χρέους και να το προσθέσει στην μεγάλη μείωση και αναδιάρθρωση του 2012».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου