Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

«ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ»--- Λαφαζάνης: Η συμφωνία δεν είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ -Απειλεί η Ζωή

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, από το βήμα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την αντίθεσή του με την πρόταση της κυβέρνησης στους εταίρους.
Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας τόνισε πως
«η συμφωνία δεν είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να δώσει απάντηση στα προβλήματα, ούτε θετική προοπτική στη χώρα».
Λίγο αργότερα, εξερχόμενος από τη συνεδρίαση και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το τι θα πράξει, ο κ. Λαφαζάνης απάντησε: «Κάθε πράγμα στον καιρό του».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αριστερή Πλατφόρμα ετοιμάζει κείμενο με τις δικές της προτάσεις.
Ωστόσο, έγκυρες πηγές επισημαίνουν ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διαφωνεί και δεν ψηφίζει, αλλά δεν παραιτείται από υπουργός.
O κ. Λαφαζάνης, πριν λίγο στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ:
Ο παράγοντας Ζωή και τα εμπόδια στη Βουλή
Ολη η κυβερνηση αυτή τη στιγμή προσπαθεί να πείσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να αλλάξει τη διαδικασία συζήτησης της ελληνικής πρότασης.
Η πρόεδρος της Βουλής επέβαλε τη λεπτομερή συζήτηση σε 4 επιτροπές για να συζητηθούν τα μέτρα και ζήτησε να μπει στην Ολομέλεια η συμφωνία αύριο!
Από την κυβέρνηση αναφέρεται ότι η κ. Κωνσταντοπούλου θα μπορούσε να φέρει τη συμφωνία σε μια μόνο επιτροπή, την Επιτροπή Οικονομικών, ενώ αφήνεται να εννοηθεί ότι επίτηδες γίνονται εκ μέρους της αυτές οι κινήσεις.
Τέτοιο χρονοδιάγραμμα δεν είναι εφικτό για την κυβέρνηση.
Η συμφωνία πρέπει να συζητηθεί και να δοθεί εξουσιοδότηση απόψε, ώστε το Eurogroup να την εγκρίνει αύριο.
Από την κυβέρνηση διευκρινίζεται, μάλιστα, ότι η συζήτηση απόψε στη Βουλή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο ως τις 8-9 το βράδυ, και όχι ξημερώματα.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου