Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Λοβέρδος- Αν είναι αλήθεια για τον Φλαμπουράρη τότε θα εκπέσει του βουλευτικού αξιώματος

Εφόσον εκλεγεί την Κυριακή - «Ο Φλαμπουράρης να δώσει στη δημοσιότητα το μετοχολόγιο» σημειώνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
«Η μόνη λύση είναι να δωθεί στη δημοσιότητα το μετοχολόγιο, το οποίο μονο ο ίδιος μπορει να το κανει ή κάποιος που εχει έννομο συμφέρον» ανάφερε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στην υπόθεση Φλαμπουράρη, που έχει κπάρει μεγάλες πολιτικές διαστάσεις.
Ο κ. Λοβέρδος, με μια σειρά tweets, στον προσωπικό του λογαριασμό, υπογραμμίζει σχετικά με την υπόθεση πως προκύπτει θέμα όσον αφορά στην εκλογιμότητα του κ. Φλαμπουράρη που είναι υποψήφιος -πρώτος στη λίστα με τον ΣΥΡΙΖΑ- στην Α' Αθηνών.
«Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο νόμος για τους βουλευτές δεν μας αφορά εκτός απο τα θέματα εκλογιμότητας. Αν αποδειχτούν σωστά όλα αυτα που λέγονται ο πρώην υπουργός θα εκπέσει του βουλευτικού αξιώματος εφόσον εκλεγεί τη Κυριακή» λέει ο κ. Λοβέρδος και εξηγεί σχετικά: «Το Σύνταγμα απαγορεύει κάθε επαγγελματική δραστηριότητα ενός υπουργού! Η κατοχή μετοχών δεν συνιστά επαγγελματική δραστηριότητα. Η κατοχή όμως μετοχών που αφορούν σε εταιρεία η οποία παίρνει δημόσια έργα απαγορεύεται και η σχετική σύμβαση είναι άκυρη».
Τέλος, ο κ. Λοβέρδος εξηγεί: «Υποστηρίζει ο κ. Φλαμπουράρης πως έχει μεταβιβάσει τις μετοχές ατελώς. Η μεταβίβαση των μετοχών κατά τη νομοθεσία είναι μια και προβλέπει τη μεταβίβαση σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο με αυτόματη καταβολή του φόρου και αλλαγή του μετοχολογίου στο αρ. μητρώου του ΕΒΕΑ», καλώντας τον κ. Φλαμπουράρη να δώσει στη δημοσιότητα το μετοχολόγιο, ώστε να αποδειχθεί η αθωότητά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου