Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : ΘΕΤΙΚΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ

Καλή, η πρόταση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, να ζητήσει από τον προεδρο του Ευρωπαικου Σοσιαλιστικου κομματος κ.Στανισεφ σύσκεψη ,για την αντιμετωπηση του προσφυγικου προβλήματος, με την διάσταση που αποκτά μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.
Θα ήταν καλό, η ατζέντα να συμπεριλάβει και τις συγκρούσεις στην Συρία, που εξωθει τους Συριους στην προσφυγιά .Την πρόταση των
Σοσιαλιστων, τώρα που όλα δείχνουν ότι ετοιμάζεται και χερσαία επέμβαση στην Συρία, για τον τερματισμό της απίστευτης τραγωδίας, που ζει η πλειοψηφία του Συριακου λαού.
Νομίζω, ότι και μια ανάλογη παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συμπαραταξης και των Ευρωβουλευτων της Ελιάς, θα ήταν εξ ' ίσου σημαντική.
Ίσως η πρωτοβουλία των Ευρωβουλευτων της Ελιάς, θα ήταν καλό να γίνει μαζί με τους Ευρωβουλευτες του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, για μεγαλύτερη αποτελεσματικοτητα ,μέσα από την κοινοβουλευτικη ομάδα των Ευρωπαίων Δημοκρατων και Σοσιαλιστων.
Δεν θα ήταν άνευ σημασίας, εάν και η Σοσιαλιστική Διεθνής, με πρόεδρο τον Γιώργο Παπανδρέου ,επίσης δραστηριοποιουνταν άμεσα.
Έχει σημασία να γίνουν όλα τώρα και συντονισμένα, γιατί μετά το Παρίσι είναι βέβαιο, ότι πολλά θα αλλάξουν και θα είναι αρνητικά, για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση από την προηγούμενη θητεία της έδειξε ότι και στο θέμα αυτό, είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Παρ 'ότι βελτίωσε τις επιλογές της, μετά τις εκλογές, έχοντας όμως ακόμη ενεργές πολλές ιδεοληψίες, δεν μπορεί να αξιοποιήσει τον κρίσιμο ρόλο που έχει λόγω της γεωστρατηγικης θέσης της χώρας μας.
Με τον τρόπο αυτό, δεν βοηθα ούτε την χώρα, ούτε την Ευρώπη, ούτε τους πρόσφυγες
Η ΝΔ, λόγω και του εσωκομματικου ανταγωνισμού, εμφανίζει σημάδια φοβικης αναδιπλωσης, χαρακτηριστικο της έλλειψης σταθερού πολιτικού προσανατολισμου.
Η Ελλάδα στην κορύφωση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και με ενδείξεις θεσμικης αποδιαρθρωσης, δεν θα αντέξει πρόσθετες πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις, που θα πυροδοτηθουν, από την όξυνση της προσφυγικης και μετανεστευτικης πίεσης, σε αυτήν και στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου