Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Μηνύματα από τους «53» -Λάμπρου: Παραμένουμε ιδεολογικό ρεύμα στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα επικρατήσει σιωπή νεκροταφείου

«Λένε η επιστροφή των ''53''. Λες και εμείς είχαμε πάει βόλτα». Με αυτό τον τρόπο ο Πάνος Λάμπρου έστειλε μήνυμα ότι η κίνηση παραμένει ένα ανοιχτό ιδεολογικό ρεύμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε.«Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε μέσα από τη διαφορά. Δεν θα επικρατήσει ποτέ σιωπή νεκροταφείου», πρόσθεσε με νόημα,
σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι «53». Σε αυτή έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Θοδωρής Δρίτσας, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, η Αννέτα Καββαδία, ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος και ο Χρήστος Καραγιαννίδης.
«Παραμένουμε εδώ γιατί το μνημόνιο είναι για εμάς ξένο, εχθρικό προϊόν πραξικοπήματος. Δεν θέλουμε να παραδοθούμε χωρίς μάχη», τόνισε ακόμη ο κ. Λάμπρου. «Δεν υπάρχουν εθνικά σχέδια και εθνικές συναινέσεις που καλλιεργούνται ακόμη και από το δικό μας κόμμα, ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε με τους απέναντι, οι οικουμενικές», ανέφερε επίσης και κάλεσε την κυβέρνηση να μείνει ανυποχώρητη σε ό,τι έχει πει, μη επιτρέποντας να γίνει καμία μείωση στις συντάξεις. «Αν είναι να πέσει η κυβέρνηση, ας μας ρίξουν οι τροϊκανοί και όχι τα κοινωνικά μηνύματα», συμπλήρωσε.
Χριστοδουλοπούλου: Πόσους νόμους μπορούμε να ψηφίσουμε;
Από την πλευρά της, η Τασία Χριστοδουλοπούλου τόνισε ότι έπρεπε να δοθούν κι άλλες ευκαιρίες, αναφερόμενη στην υπογραφή του μνημονίου τον Ιούλιο.
«Πόσους νόμους μπορούμε να ψηφίσουμε; Πόσες υποχωρήσεις μπορούμε να κάνουμε», διερωτήθηκε. «Υπάρχει ο φόβος να κρατήσει για πάντα η απουσία εναλλακτικής λύσης απέναντι στα μνημόνια. Να γίνει κανονικότητα αυτό που ζούμε», σημείωσε ακόμη, προσθέτοντας ότι το συνέδριο είναι μία ευκαιρία.
Καββαδία: Να διαφυλάξουμε την αριστερή μας κυβέρνηση
Η Αννέτα Καββαδία από την άλλη τόνισε ότι σε ένα σύγχρονο αριστερό κόμμα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περιθωριοποιούνται οι τάσεις. «Είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε την αριστερή μας συνείδηση», υπογράμμισε.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου