Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Γεννηματά: Πήραμε παράταση ζωής 15 ημερών για το προσφυγικό - Μετά, τί;

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό για το προσφυγικό άσκησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.
«Πήραμε μια παράταση «ζωής» για 15 μέρες και μετά τι;», ρώτησε η Φώφη Γεννηματά, καταλογίζοντας «αδράνεια, λάθη, ιδεοληψίες, εμμονές,
ανικανότητα» στην κυβέρνηση. «Επιστρέφετε από τις Βρυξέλλες και προσπαθήσατε να παρουσιάσετε την εικόνα ότι έρχεστε ως «θριαμβευτής» είπε απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα και διερωτήθηκε: «Γιατί; Επειδή προσωρινά αποφύγαμε τα χειρότερα; Αποφύγαμε δηλαδή να βγει η Ελλάδα από το χώρο της Σένγκεν. Αυτόν τον κίνδυνο όμως τον φέρατε εσείς στην πόρτα μας».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε «να διαμορφωθεί μια εθνική στρατηγική» που όμως δεν θα σημαίνει ότι «λειτουργείτε μονομερώς κι όταν τα κάνετε μαντάρα, να ζητάτε υποστήριξη από τα υπόλοιπα κόμματα γιατί χάνεται η χώρα».
H κα Γεννηματά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ γα «κοκορομαχία χωρίς ουσία» και δήλωσε ότι θα ψηφίσει άρθρα του παράλληλου προγράμματος όπως η κάλυψη των απόρων και των ανασφάλιστων.
Πρότεινε δε:
  • Την επαναφορά και επέκταση του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος σε όλη την χώρα από 1/04/2016.
  • Την αξιοποίηση των 330 εκατομμυρίων από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων για την Ελλάδα.
  • Την πλήρη προστασία της Α’ κατοικίας για τους δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στον Ν. 3869/2010.
  • Την επαναφορά στα 1.500 ευρώ του ακατάσχετου λογαριασμού και την προστασία από κατασχέσεις των προνοιακών, και αναπηρικών επιδομάτων και των βοηθημάτων για καταστροφές.
Ανακοίνωσε επίσης ότι θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με αντικείμενο το προσφυγικό, την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου