Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Θεοδωράκης: Την Παρασκευή θα απαντήσω στη Γεννηματά για τη συνεργασία

po-708_35.jpg«Θα απαντήσουμε την Παρασκευή που ξεκινάει το συνέδριο μας στις προσκλήσεις της κυρίας Γεννήματα. Στη συζήτηση αυτή που γίνεται, για το αν η χώρα χρειάζεται κάτι μεγάλο, ωραίο και δυνατό δεν αρκεί να πεις απλά “όχι”. Η πραγματική ανάγκη δεν καθορίζεται από τους κομματικούς μηχανισμούς. Εδώ είναι και η μεγάλη μας
διαφορά με κάποιους φίλους του ΠΑΣΟΚ καθώς εμείς θεωρούμε ότι η κοινωνία θα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο».
Με τον τρόπο αυτό απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης όταν ερωτήθηκε για τα σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και το «κάλεσμα» για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα στο χώρο του Κέντρου. 
Μιλώντας στο Μέγκα, ο Επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αν μιλάμε σοβαρά για τη χώρα, κοιτώντας την κοινωνία, λέμε ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω. Αυτό που λέμε δε μας συμφέρει, δεν έχουμε καμία ανάγκη να βρεθούμε με κάποια υπουργική ευθύνη γιατί ποιος θα ήθελε αυτή την εποχή να είναι υπουργός, αλλά υποστηρίζουμε ότι τα προβλήματα είναι τόσα πολλά που θα έπρεπε να συζητήσουμε στη Βουλή για μια μεγαλύτερη κυβέρνηση. Την ευθύνη όμως την έχει κυρίως ο πρωθυπουργός. Αν νιώθει αδυναμία να κυβερνήσει και πιστεύει ότι πρέπει να γίνει κάτι παραπάνω στη χώρα, εμείς είμαστε εδώ να συζητήσουμε ποιοι πρέπει να κυβερνήσουν ώστε να λύσουμε τις μεγάλες εκκρεμότητες που υπάρχουν».
 Αναφερόμενος στο γιατί στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής για το «παράλληλο πρόγραμμα» επέλεξε να μην μιλήσει είπε: «Χθες η Βουλή είχε μια θλιβερή εικόνα. Είχαμε έναν καταιγισμό από κοινότυπες εκφράσεις, τις οποίες επαναλαμβάνει συνέχεια ο κ. Τσίπρας, και από κάτω 153 παθιασμένους βουλευτές να χειροκροτούν την κάθε φράση του. Δε λύνονται έτσι τα προβλήματα. Επειδή η Βουλή χειροκροτεί τον εκάστοτε ηγέτη της δε σημαίνει ότι ο λαός ξεπερνά τα προβλήματα του. Ήταν ένα αστείο θέαμα. Δε μίλησα χθες στη Βουλή γιατί δεν ήθελα να πάρω μέρος σε αυτό το σκηνικό του χουλιγκανισμού που υπήρχε. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι, βάζοντας τα όλα μαζί σ’ ένα τσουβάλι ώστε να μη συζητάμε τίποτα στην πραγματικότητα».

Απάντηση σε Θεοχάρη

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Θεοχάρη ότι έχει κλείσει ο κύκλος της αυτόνομης πορείας του Ποταμιού, σημείωσε: 
«Το Ποτάμι δεν έχει τελειώσει. Το Ποτάμι θα συνεχίσει. Το να συζητάμε για συμμαχίες είτε επί συγκεκριμένων προβλημάτων που υπάρχουν σήμερα είτε για συμμαχίες που θα οδηγήσουν τη χώρα στο να δημιουργήσει ένα συνολικότερο και καλύτερο σχέδιο για το αύριο είναι κάτι το οποίο θα συνεχίσουμε να το ψάχνουμε».
«Υπάρχει ένα Κίνημα και στο Κίνημα ανήκουν αυτοί που πιστεύουν σε αυτό. Υπάρχει μπροστά μας ένα συνέδριο που θα καθορίσει πως αυτό το Κίνημα θα δυναμώσει και όχι πως θα διαλυθεί και είμαι απόλυτος. Στα κομματικά όργανα, τα οποία συνεχώς συνεδριάζουν, δεν υπάρχουν τελεσίγραφα ή κάποιος που να λέει: αυτό ή εγώ φεύγω. Υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις για τις οποίες εμείς ως νέο κόμμα και με τη δική μας ηθική δεν έχουμε πρόβλημα να γίνονται και δημόσια. Η Κοινοβουλευτική μας ομάδα όμως, όπως έχετε δει και σε όλες τις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή, είναι μια γροθιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου