Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Κυβέρνηση προς αγρότες: Υπάρχουν νόμοι & θα εφαρμοστούν

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη:

Προσφυγικό

- Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο Μέρκελ για να τον ενημερώσει για το προσφυγικο.  Δεν τέθηκε θέμα κοινών περιπολιών.

- Δεν έχει τεθεί σε μας εμπλοκή του ΝΑΤΟ για το προσφυγικό. Εάν το ΝΑΤΟ εμπλακεί στην δίωξη διακινητων, δεν το βλέπουμε αρνητικά.
- Τα πλωτά hot spot ισχύουν για νησιά στα οποία δεν θα δημιουργηθούν δομές υποδοχής και προβλέπονται από νομοσχέδιο που είναι σε διαβούλευση.

Διαπραγματεύσεις με δανειστές

- Είμαστε στην φάση που περιέγραψε ο κ. Τσακαλώτος προκειμένου να ξεκινήσουμε την συζήτηση για το χρέος. Περιμένουμε τους δανειστές μετά απο10 ημέρες. Δεν θα είναι ευχάριστη εξέλιξη η καθυστέρηση της αξιολόγησης. 
- Ο κ. Κατρούγκαλος χαίρει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της πρότασης του ασφαλιστικού.
- Εμπιστεύομαι τις εκτιμήσεις του κ. Τσακαλώτου για τις διαπραγματεύσεις. Άλλο φοβάμαι άλλο έχω ανησυχία να μην συμβεί κάτι. Επιδιώκουμε έναν έντιμο συμβιβασμό.
- Η διάσωση της χώρας δεν γίνεται με μονομερείς ενέργειες αλλά υπό το βάρος των άστοχων αποφάσεων των προηγούμενη κυβερνήσεων (σχόλιο για την επιστολή της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων). 

Αγροτικό

- Ο αγροτικός κόσμος να απομονώσει αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τις κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει. Καλούμε τους αγρότες σε ειλικρινή διάλογο. 
 - Ηστάση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι ανοχή αλλά κατανόηση στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Είδα την ανακοίνωση του μπλόκου των Τεμπών που θέλουν το διάλογο. Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι και κανόνες που πρέπει να τηρηθούν. Είναι δουλειά της Τροχαίας να δει τι θα κάνει σε αυτό το θέμα. υπάρχουν κανόνες για το ποια οχήματα μπορούν να μπουν στο κέντρο της Αθήνας

Εκλογές
- Δεν υπάρχει πιθανότητα να περάσουμε σε εκλογές γιατί απειλείται η χώρα και η πολιτική σταθερότητα.
- Δεν άνοιξε ο κ. Καμμένος την εκλογολογία. Ήταν στο τραπέζι εδώ και καιρό χωρίς να καταλαβαίνουμε το λόγο. Η κυβέρνηση του Συριζα εφαρμόζει αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί.
- Η κυβερνηση αναγνωρίζει την συνέχεια του κράτους και την τήρηση της νομιμότητας. 

Τηλεοπτικές άδειες

- Είναι απαραίτητο πολιτικά και νομικά να βρεθεί λύση για το ΕΣΡ

Παράλληλο πρόγραμμα

- Το νομοσχέδιο για την υγεία απόδειξη της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης για το παράλληλο πρόγραμμα
- Η αντιπολίτευση πρέπει να απαντήσει εάν θα στηρίξει αυτήν την νομοθετική πρωτοβουλία όπως και το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου