Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές:Δεν έχει κληθεί ο Τσίπρας στο ΕΣΚ

eurwpaioi-sosialistesden-exei-klithei-o-tsipras-sto-eskTο Μαξίμου καλλιεργεί τον τελευταίο καιρό την φημολογία ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κληθεί να συμμετέχει ως παρατηρητής στην σύσκεψη των ευρωπαίων σοσιαλιστών ηγετών, δημιουργώντας την εντύπωση ότι ο Πρωθυπουργός ανοίγει δρόμους συνεργασίας με τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην
Ευρώπη.
Από το Μαξίμου αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα (PES) στο πλαίσιο της διεύρυνσης των δυνάμεων με τις οποίες θα μπορέσει να συμμαχήσει η Ελλάδα εντός Ε.Ε. προκειμένου να προωθήσει τις θέσεις της Αθήνας για τον τερματισμό της λιτότητας, όπως έχουν σημειώσει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤheTOC.gr η συζήτηση μεταξύ του Μαξίμου και του PES για πιθανή συνεργασία στα πρότυπα της πολιτικής σχέσης που είχε διαμορφωθεί με το κυπριακό ΑΚΕΛ, είχε ξεκινήσει αλλά υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ που αποτελεί μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος. Παράλληλαυπήρξαν έντονες διαφωνίες και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούσαν στην …δεξιά στροφή του κόμματος, όπως χαρακτήριζαν την συνεργασία με το PES και τους ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες που αποτελεί όμως διακαής πόθος του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του.
Το TheTOC.gr αποκαλύπτει εσωτερική αλληλογραφία του μέλους της Ε.Ε. του PES Εστέλα Πινέιρο η οποία απαντά σε ερώτηση στελεχών του κόμματος για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην συνάντηση των ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ηγετών πριν από την Σύνοδο Κορυφής. Η κ. Πινέιρο ξεκαθαρίζει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν έχει κληθεί να συμμετέχει ως παρατηρητής και σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι πιθανή μία πρόσκλησή του ούτε τις επόμενες ημέρες. 

2016-02-08 13:34 GMT+02:00 Estela Pineiro :
Dear …………………,
 
I hope you are doing great!
 
Tsipras is not invited to the PES pre Council meeting on the 18th of February.
 
Yours in solidarity,
 
Estela

Μετάφραση:

Αγαπητέ….
Εύχομαι να είσαι καλά. Ο Τσίπρας δεν έχει προσκληθεί στην συνάντηση του PES στις 18 Φεβρουαρίου πριν από την Σύνοδο Κορυφής. 
Με αλληλεγγύη 
Εστέλα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου