Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Στο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο της χώρας προστέθηκε και το προσφυγικό.
Εάν οι εταίροι και δανειστές δεν εδειναν στην κυβέρνηση ,την αναβολή της αξιολόγησης, από την 15η Δεκέμβρη, όπως οριζε το τρίτο μνημόνιο, στα τέλη Φλεβάρη, τότε θα κάναμε γιορτές χωρίς κυβέρνηση.
Από τις αρχές του χρόνου φάνηκε ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε
να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της μέχρι τέλη Φλεβάρη, γιαυτό ζήτησε άτυπα από το Κουαρτέτο, την "σαλαμοποιηση", του προγράμματος.
Σιωπηρά της το έδωσαν, βάζοντας ως τελικό όριο τις αρχές του Καλοκαιριού.
Τότε, που θα συμφωνηθει το νέο μεσοπροθεσμο πρόγραμμα, για την επόμενη τριετία.
Αυτό θα περιέχει νέα δημοσιονομικά και χρηματοδοτικά μέτρα, όπως και νέα διαρθρωτικα.
Οι εταίροι και δανειστές, βλέποντας την αδυναμία της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και την έλλειψη αξιοπιστης εναλλακτικής πολιτικής πρότασης, είναι ελαστικοί απέναντί της, γιατί γνωρίζει ότι κοντά είναι η κατάρρευση.
Οι τοκογλύφοι και εκβιαστες, μέχρι χθες κατά τον ΣΥΡΙΖΑ , με επικεφαλής την Γερμανία και την Μερκελ, είναι αυτοί που, όπως παραδέχεται και ο Πρωθυπουργός τώρα, στηρίζουν την Ελλάδα.
Μέχρι πότε όμως θα μπορούν να το κάνουν, όταν τα αδιέξοδα θα μεγαλώνουν και οι αντιδραστικες και ακροδεξιες δυνάμεις στην ΕΕ πολλαπλασιαζονται.
Είναι βέβαιο, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί , γιατί ξέρει πως αν ψηφίσει όσα υπέγραψε και προσθετικα το μεσοπροθεσμο, τότε δεν θα χάσει απλά τις εκλογές, αλλά θα διαλυθεί.
Γιαυτό είναι βέβαιο, ότι μέχρι το Καλοκαίρι, θα έχουμε εκλογές .
Τώρα ο Συριζα ποντάρει στην "δεξιά παρένθεση".
Ο Μητσοτάκης το ξέρει και το ξορκιζει, γιατί Πρωθυπουργός μπορεί να γίνει, αλλά δεν θα κλείσει χρόνο ως πρόεδρος της ΝΔ .
Και η χώρα κλείνει τα μάτια και δεν θέλει ούτε να σκεφτεί, τα χειρότερα που έχει μπροστά της.
Η σύσκεψη για το προσφυγικό είναι καλή, αλλά δεν πρόκειται να προσφέρει κάτι σημαντικό, γιατί κάθε κομμα έχει αλλά στο μυαλό του, από αυτά που δηλώνει. Τα κόμματα σκέφτονται την επιβίωσή τους και γιαυτό κανένα δεν πιστεύεται τα άλλα.
Το χειρότερο είναι, ότι Συριζα και ΝΔ χτίζουν μια άγονη, διχαστικη και προσχηματικη αντιπαράθεση .
Το προσφυγικό θα είναι ανοικτό και θα οξυνεται συνεχώς. Θα είναι μια ωρολογιακή βόμβα, που κάθε στιγμή μπορεί να εκραγεί και μαζί με την εντεινομεμη οικονομική και κοινωνική κρίση, να διαλύσει τα πάντα.
Γιαυτό η συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων, πρέπει να αναβαθμίσει την ατζέντα της.
ΜΕΤΩΠΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΏΡΑ, ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΎΣΕΙΣ .
Μόνο έτσι θα μας δουν σοβαρά οι εταίροι και δανειστές και θα βοηθήσουν στο δημόσιο χρέος, την ανάπτυξη και το προσφυγικό.
Αλλαγή του εκλογικού νόμου, επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στο πολιτικό σύστημα, την οικονομία και το κράτος, πολιτική σταθερότητα είναι το βασικό πλαίσιο της εθνικής συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου