Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Η απάντηση του δημάρχου Θέρμης στο Δήμο Θερμαϊκού για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

Την απάντηση του στις αντιδράσεις του δήμου Θερμαϊκού έδωσε ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, λίγο πριν τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

''Ο κάθε δήμος έχει τις απόψεις του. Εμείς αποφασίζουμε για χώρους που ανήκουν στα διοικητικά όρια του δήμου μας'', τόνισε ο
κ. Παπαδόπουλος.

Όπως υπογράμμισε, ο δήμος Θέρμης από την πρώτη στιγμή πρότεινε χώρους για τη φιλοξενία προσφύγων, όπως το στρατόπεδο 561, το οποίο απορρίφθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Θέρμης πρόσθεσε ότι: ''Προτείναμε, επίσης, τον χώρο όπου βρίσκονται οι κεραίες της ΕΡΤ, γιατί πιστεύουμε ότι ο κάθε δήμος πρέπει να βοηθήσει στην ισομερή κατανομή των βαρών στην προσφυγική κρίση''. Όσον αφορά σε αυτούς που χαρακτηρίζουν έλος τη συγκεκριμένη έκταση, ο δήμαρχος Θέρμης απαντά ότι είναι μια τεράστια έκταση και ότι θα πρέπει να τη δουν από κοντά πριν τη χαρακτηρίσουν έτσι.
Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος πήρε θέση αναφορικά με τις ενστάσεις του δήμου Θερμαϊκού, ότι, δηλαδή, θα υπάρξει πρόβλημα στον τουρισμό με τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο συγκεκριμένο χώρο. Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι τέτοιο πρόβλημα δεν θα δημιουργηθεί, επισημαίνοντας πως μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργεί ο οικισμός των αθίγγανων που βρίσκεται στην περιοχή, παρά το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που πρόκειται να γίνει.
Δείτε το βίντεο του Thestival:


1 σχόλιο:

  1. Εφόσον η περιοχή ανήκει στον δήμο Θέρμης, ο δήμαρχος ας φροντίσει πρώτα για τον φωτισμό και την ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στις κεραίες, και στην συνέχεια ας " παρκάρει" τους πρόσφυγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή