Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Γιαννίτσης:Ζούμε την κατάρρευση του ασφαλιστικού

Γιαννίτσης:Ζούμε την κατάρρευση του ασφαλιστικού - Κεντρική Εικόνα«Για να υπάρξει λύση του ασφαλιστικού χρειάζεται πολιτική σύμπραξη, που δε μπορεί να υπάρξει χωρίς συλλογική αναγνώριση λαθών και συλλογική αντίληψη για τις νέες επιλογές», ανέφερε ο πρώην Υπουργός Τάσος Γιαννίτσης μιλώντας σε ημερίδα, την οποία διοργάνωσε
το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, υποστηρίζοντας ότι «ζούμε την κατάρρευση του ασφαλιστικού, χωρίς να διαφαίνεται καν ότι αντιμετωπίζεται το πρόβλημα».
«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα θέμα, στο οποίο κόμματα, φορείς και πολλά πρόσωπα που κινούνταν πάντα στο όνομα της διασφάλισης του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού οδήγησαν σε ένα μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό φιάσκο, και μάλιστα φιάσκο, όχι μόνο για τους συνταξιούχους, αλλά ακόμα περισσότερο για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη χώρα την ίδια και τις προοπτικές της», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει στη συνέχεια:
«Σήμερα, ζούμε την κατάρρευση του ασφαλιστικού, χωρίς να διαφαίνεται καν ότι αντιμετωπίζεται το πρόβλημα. Θεωρώ όμως ότι, μετά από τόσες ανατροπές στο ασφαλιστικό, οτιδήποτε τρελαίνει χιλιάδες ηλικιωμένους, νέους και μεσήλικες, οτιδήποτε αποσταθεροποιεί προσδοκίες, συμπεριφορές και τελικά το ίδιο το ασφαλιστικό σύστημα και τη χώρα, κινείται στο φάσμα μεταξύ πολιτικής απάθειας και πολιτικής διαφθοράς».
Όπως σημείωσε ο πρώην υπουργός «το ασφαλιστικό πάει χέρι-χέρι με τη φτωχοποίηση όλης της κοινωνίας. Έχει αναχθεί σε στρατηγικό ζήτημα, αφορά την ανάπτυξη, την απασχόληση, τους νέους που φεύγουν, τον 'πόλεμο γενεών' που διαγράφεται. Όσο σαπίζει το ασφαλιστικό, τόσο θα σαπίζουν και πολλά γύρω του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου