Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Στη Λέσβο ο Πάπας Φραγκίσκος -Ιστορική επίσκεψη για το προσφυγικό

Στη Λέσβο ο Πάπας Φραγκίσκος -Ιστορική επίσκεψη για το προσφυγικόΣτη Λέσβο έφτασε ο Πάπας Φραγκίσκος, σε μία ιστορική επίσκεψη, με στόχο την ανάδειξη της προσφυγικής κρίσης. O Ποντίφικας θα έχει συναντήσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη
Τσίπρα.
10;14 Ο Πάπας Φραγκίσκος συνοδεύεται σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το emprosnet.gr από τον Καρδινάλιο Κουρτ Κοχ, Πρόεδρο του Ποντιφικικού Συμβουλίου για την προώθηση της Ενότητας των Χριστιανών, που εκπροσωπεί επί της ουσίας τους εκατοντάδες Καρδιναλίους, Αρχιεπισκόπους και Επισκόπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ανά τον κόσμο, και τον Αρχιεπίσκοπο Τζιοβάνι Άτζελο Μπέτσιου, Αναπληρωτή Γραμματέα του κράτους του Βατικανού ως εκπρόσωπο της κρατικής μηχανής της Αγίας Έδρας. Ταυτόχρονα, μαζί του θα βρίσκονται άνδρες της Ελβετικής φρουράς, της ασφάλειας, οι γραμματείς του αλλά και ο προσωπικός του γιατρός, γεγονός που δείχνει ότι η τύχη, η ασφάλεια και η υγεία του πνευματικού ηγέτη του 1,2 δισεκατομμυρίου πιστών δεν μπορεί να αφήνεται μόνον στις αρχές των χωρών που επισκέπτεται. Ακόμη, μαζί του θα βρίσκονται ο Ιταλός Αντρέα Παλμιέρι, ο ελληνομαθής Αρχιμανδρίτης, ενώ το κράτος του Βατικανού θα εκπροσωπείται στο νησί της Λέσβου από τον «αναπληρωτή πρωθυπουργό» Αρχιεπίσκοπο Τζιοβάνι Άντζελο Μπέτσιου. Δίπλα του ο Πάπας θα έχει και τον ομογάλακτό του από το Τάγμα των Ιησουϊτών μοναχών, εκπρόσωπο Τύπου της Αγίας Έδρας, Φεντερίκο Λομπάρντι, μαθηματικό και θεολόγο που πέρασε απ’ όλες τις θέσεις των μέσων ενημέρωσης του Βατικανού.
10:11 Το νησί έχει μετατραπέι σε φρούριο για την επίσκεψη του Ποντίφικα. Εκτός από την ασφάλεια του Βατικανού, που βρίσκεται στο νησί από τη Δευτέρα, χθες έφτασαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα, καθώς και ειδικό κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εμπορικά καταστήματα του νησιού θα κλείσουν στις 12:30 έπειτα από απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου.
10:09 Με πτήση της Alitalia και ένα τέταρτο νωρίτερα από το αναμενόμενο έφτασε στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης ο Πάπας Φραγκίσκος.
9:48 Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
9:32: Ο Πάπας Φραγκίσκος θα φύγει από τη Λέσβο μαζί με 10 πρόσφυγες
Ο Ποντίφικας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε να επιστρέψει στο Βατικανό με 10 πρόσφυγες από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, σε μία συμβολική κίνηση.Διαβάστε περισσότερα 
9:30 O πρωθυπουργός έφτασε στη Λέσβο για να υποδεχθεί τον Πάπα Φραγκίσκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου