Σάββατο 16 Απριλίου 2016

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : ΤΡΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΡΩΤΟ :
Ο Τσιπρας και ο Συριζα, δυστυχώς δεν πείθουν πια για την ηθική τους υπεροχή και μόλις συμπλήρωσαν ένα χρόνο εξουσίας.
Στην συζήτηση, για την διαπλοκή και τις παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη, πριν ένα μήνα περίπου, κέρδισε τις εντυπώσεις, αναφέροντας τις 13 νομοθετικές παρεμβάσεις, της προηγούμενης κυβέρνησης, με τις οποίες καλύφθηκαν νομοθετικα, πιθανές ποινικές
ευθύνες κρατικών αξιωματουχων και θεσπίστηκε το ακαταδιωκτο, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, για τις ανακεφαλαιοποιησεις των τραπεζών και του ΤΑΙΠΕΔ, για τις ιδιωτικοποιησεις.
Σήμερα, οι αργηχοι των κομμάτων της αντιπολιτευσης του θύμισαν, ότι ήδη έχει ψηφίσει ανάλογες τροπολογίες, για να καλύψει τις αναθέσεις του υπουργείου Άμυνας, σε κατασκευαστες και προμηθευτές του στρατού, για την κατασκευή και λειτουργία των hot spot. Επισης οτι ψηφίσει , ή προσπάθησαν να ψηφίσουν διατάξεις, που απαλλασουν υπουργούς του, από πιθανά αδικήματα που έχουν διαπράξει, με προηγούμενες ιδιότητες τους, κατά την διαχειρηση δημοσίου χρήματος.
Για την άρση του ακαταδιωκτου του ΤΑΙΠΕΔ και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ούτε κουβέντα και ορθώς.
Μίλησε, για τον υπερδανεισμο των δύο πρώην κυβερνητικών κομμάτων και είχε δίκιο, μόνο που σήμερα αποκαλύφθηκε, ότι αναλογικά και με τα ίδια κριτήρια, το ίδιο έκανε και αυτός το 2010 .
Δεν έκανε καμία αναφορά για θεσμικες πρωτοβουλίες, που θα ενισχύουν την διαφάνεια, στην λειτουργία των κομμάτων. Μίλησε για νομοθετική πρωτοβουλία, που θα αυστηροποιει τις προϋποθέσεις δανεισμού των κομμάτων, ενώ ήδη έχει ψηφισθει η απαγόρευση δανεισμού, με εγγύηση την κρατική επιχορήγηση.
ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΊ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΊΟΔΟ 2010 -2011, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Μάλιστα, μερικούς δεν τους εφαρμόζουν, όπως η δημοσιοποιηση κάθε Δεκέμβρη, του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των πολιτικών και των δαπανών των κομμάτων.
Θυμίζω ότι, αν δημοσιοποιηθει το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, δεν μπορεί να γίνει καμία διόρθωση μετά.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ:
Με την εμμονη του, να φερνει για τέταρτη φορα στην βουλη τους τελευταίους μήνες, συζήτηση για τα θέματα της διαφθοράς και της διαφάνειας, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, επιβεβαίωσε ότι εχουν ακυρωθεί τα δύο άλλα προεκλογικά του συνθήματα, το go back Merkel και το σκίσιμο των μνημονιων.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΡΙΤΟ:
Αν δεν του δώσουν και τρίτη αναβολή στην ψήφιση των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου και την δεύτερη αξιολόγηση του Ιουνίου, της οποίας πρέπει να προηγηθεί το μεσοπροθεσμο πρόγραμμα, πρόσθετων δημοσιονομικων μέτρων 2016-2018, τότε θα προκηρυξει και νέες εκλογές, όπως με έμφαση τονίζουν στην σημερινη τους ανακοίνωση και στο σημείο 3 οι 53, με επικεφαλής τον Τσακαλωτο.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ :
-Οι εγκαιρες μεταρρυθμισεις στην οικονομία, το κράτος και το πολιτικό σύστημα, που έχει ανάγκη η χώρα, αφού φόρτωσε το τρίτο μνημόνιο, ψηφίζει μόνο νέους φόρους και επιβαρύνει ιδιαίτερα την νέα γενιά και την οικονομία.
-Ο καταλυτης στην διαχειρηση του προσφυγικου, αποδεχτηκε τα κλειστά συνορα στο Βορρά, αφού δεν μπορεί να ελέγξει τα Ανατολικά και την παραμονή στην Ελλάδα ουσιαστικά, όσων προσφύγων είναι και θα έρθουν στην χώρα.
-Παράγοντας συνοχης και πομπός αισιοδοξου μυνηματος, προς τους Βρετανους, για την αναγκαιοτητα ενισχυσης της ΕΕ, πριμοδοτει με τις επιλογες του τις δυναμεις που θελουν να την διαλυσουν, πιστεύοντας ότι θα φοβησει και πάλι τους Ευρωπαίους, δείχνοντας, πως δεν διδαχθηκε, από την δική του απειλή για GREXIT, το περσινό Καλοκαίρι.
Δυστυχώς, τα αδιέξοδα για την χωρα πυκνωνουν, αφού ούτε τα κόμματα της αντιπολιτευσης και ειδικά η ΝΔ, δεν καταλαβαινουν οτι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν θα λυθεί, με τον συνψηφισμο των λαθών.
ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌ ΣΧΈΔΙΟ ΘΈΛΕΙ Η ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου