Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ ΥΠΕΡ... ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ!

Οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την τόσο για το νέο φορολογικό πακέτο μέτρων, όσο και για το σκηνικό σύγκρουσης με το
ΔΝΤ που προκάλεσε. Το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του, επισήμανε ότι «τα μέτρα που συμφώνησε να πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο πλαίσιο της αξιολόγησης, αποτελούν ταφόπλακα της

πραγματικής οικονομίας», σημειώνοντας πως «οι οριζόντιοι φόροι επιβαρύνουν τα χαμηλότερα στρώματα, η μέση ελληνική οικογένεια στοχοποιείται, οι νέοι άνθρωποι αποκλείονται από την εργασία και την παραγωγή».
Η ανικανότητα, οι εμμονές και η έλλειψη σχεδίου, τόνισε η Χαρ. Τρικούπη «οδηγούν τη χώρα και τους πολίτες στην καταστροφή».
Ανάλογη ήταν και η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ, που συμμετέχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, υπογραμμίζοντας πως «οι προτάσεις της κυβέρνησης προς τους δανειστές, για νέα αύξηση έμμεσων φόρων πλήττουν αδυσώπητα τους οικονομικά αδύναμους».
Επίσης, πρόσθεσε η ΔΗΜΑΡ η πρόταση για μείωση του αφορολογήτου στον ΕΝΦΙΑ αποτελεί εμπαιγμό από μια κυβέρνηση που υποσχέθηκε την κατάργησή του». «Κανείς στην Ευρώπη δεν κατανοεί γιατί, αυτή ειδικά τη στιγμή, η κυβέρνηση επιλέγει την αντιπαράθεση με το ΔΝΤ», επισήμανε ο Στ. Θεοδωράκης, που επέστρεψε χθες από τις Βρυξέλλες και διερωτήθηκε «γιατί να συγκρουστούμε αυτή τη στιγμή με το ΔΝΤ, όταν ζητά να κοπεί δραστικά το ελληνικό χρέος και πρακτικά να υπάρξουν λιγότερα μέτρα, άρα και λιγότεροι φόροι για τους Έλληνες;».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι «μια χώρα για να παραμείνει δυνατή πρέπει να κάνει τις σωστές συμμαχίες και όχι να δημιουργεί άσκοπα εχθρούς» και τόνισε πως «η κόντρα του ΔΝΤ με τους Γερμανούς, που δεν θέλουν με τίποτα την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, θα πρέπει να αξιοποιηθεί από την ελληνική κυβέρνηση».



fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου