Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

''Στα κάγκελα'' οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης για τα στρατόπεδα

Την έντονη αντίδρασή τους στο σχέδιο νόμου "Ρύθμιση θεμάτων υπουργείου Εθνικής Άμυνας'', το οποίο βρίσκεται μέχρι και την Δευτέρα σε διαβούλευση και προβλέπει τη σύσταση ανεξάρτητης υπηρεσίας με τίτλο ''Υπηρεσία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων'' εξέφρασαν οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα γραφεία της
ΠΕΔ-ΚΜ.

Οι δήμαρχοι ζητούν από την κυβέρνηση τα στρατόπεδα να παραχωρηθούν στους δήμους, καθώς, όπως λένε, οι περιοχές τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα περιβαλλοντικής υποβάθμισης, αλλά και μεγάλα οικονομικά και αναπτυξιακά προβλήματα. Μάλιστα, τονίζουν ότι το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης κατέχει τη θλιβερή πρωτιά του μικρότερου ποσοστού πρασίνου ανά κάτοικο σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ έχει και τον ''τίτλο'' της πιο μολυσμένης πόλης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
''Κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη τα γενικά πολεοδομικά σχέδια των δήμων, αλλά και την θέση τους, η οποία εκφράζει τις τοπικές κοινωνίες. Τα στρατόπεδα που βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές να αποδοθούν στους δήμους για αξιοποίηση χρήσεων κοινής ωφέλειας και κοινωνικών υποδομών. Λέμε όχι στην εμπορευματοποίηση των ελάχιστων χώρων πρασίνου στην πόλη μας'', δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.
Οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να αποστείλουν και επιστολή στον πρωθυπουργό, αλλά και στον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, προκειμένου να τους εκφράσουν τα αιτήματά τους.


thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου