Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΤΙ ;

Τα εκφυλιστικα φαινόμενα, στις κομματικές νεολαιες, είναι παλιά . Όπως και η κρίση και η διάλυση των φορέων κοινωνικης και πολιτικής εκπροσώπησης των νέων .
Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να διαλύσει ουσιαστικά την ΟΝΝΕΔ, αποκάλυψε μια από τις κορυφαίες παθογένειες του πολιτικού συστήματος, τις τελευταίες δεκαετίες.

Την ουσιαστική έλλειψη αξιολογων δεξαμενών ανατροφοδοτησης και ανανέωσης των κομμάτων, τόσο από τις πολιτικές νεολαιες, όσο και από τις αυτόνομες κοινότητες των νέων.
Το κενό κάλυψαν απολιτικοι προσωπικοί, μιντιακοι και επιχειρηματικοι μηχανισμοί, σε μεγάλο βαθμό .
Η κρίση, όχι μόνο δεν ανέτρεψε αυτή την πορεία, αλλά την ενίσχυσε.
Τα αποτελέσματα, ορατά παντού και η συνέχεια, φαίνεται καταθλιπτική .
Οι νέοι, όσοι δεν έφυγαν στις Ευρωπαϊκές χώρες, για να αναζητήσουν το μέλλον τους, αρνούνται να συμμετέχουν στην πολιτική και κονωνικη δράση, αφού ελάχιστοι έχουν πετύχει σημαντικά και σταθερά επαγγελματικα βήματα.
Τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα, που ετοιμάζεται να νομοθετησει η κυβέρνηση, καταστρέφουν κάθε ελπίδα, για την επαγγελματικη και επιχειρηματική τους προσπάθεια.
Εξανεμιζουν μαζί και τις ελπίδες, για μια δυναμική προσπάθεια, εξόδου από την κρίση.
Οι νέοι σήμερα, κερδίζουν τον τίτλο, των μη προνομιούχων της εποχής και η χώρα χάνει την ισχυρή κοινωνική και παραγωγική της δύναμη.
Η κυβέρνηση 15 μήνες, μετά τον πρώτο εκλογικό της θρίαμβο, έφθασε την χώρα πιο κάτω, από εκεί που την παρέλαβε και συνεχίζει την ίδια πορεία.
Καταγγέλλει, σε κάθε ευκαιρία, οσους φαντάζονται την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΈΝΘΕΣΗ, αλλά φαίνεται, ότι η ίδια σκέφτεται σοβαρά, την ΔΕΞΙΆ ΠΑΡΈΝΘΕΣΗ.
Η εντεινομενη απαγοητευση των πολιτών, από την κυβέρνηση Συριζα - Ανελ, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις.
Δυστυχώς, δεν διαφαίνεται η πρόθεση της κυβέρνησης, αλλά και της ΝΔ, να συμφωνήσουν στην συγκρότηση κυβέρνησης εθνικης συνεργασίας, μακράς πνοής, με μεταρρυθμιστικο πρόγραμμα, που θα βγάλει την χώρα από την κρίση .
Παρ' ότι οι εταίροι και δανειστές, μετεθεσαν την πρώτη αξιολόγηση από τις 15 Δεκέμβρη, στα τέλη του Φλεβάρη και στην συνεχεια σαλαμοποιησαν την ψήφιση των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου, όπως ζητούσε η κυβέρνηση, είναι πιθανόν να επιλεξει και παλι εκλογές τον Ιούνιο, με στόχο να σώσει τον Συριζα.
Το συνέδριο της ΝΔ, δεν έκανε θόρυβο, όχι εξαιτίας της απεργίας των δημοσιογραφων, αλλά γιατί ούτε κάτι νέο, ουσιαστικό και συγκροτημένο ακούστηκε, ούτε δυναμισμό, ανανέωση και συνοχή έδειξε.
Οι εξελίξεις και τα αποτελεσματα του συνεδρίου της ΝΔ, ενισχύουν τις εκτιμήσεις, πως η ΝΔ μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, αλλά ούτε το μισό χρόνο της σημερινής κυβέρνησης, δεν θα αντέξει.
Η χώρα, πόσο άλλο, μπορεί να αντέξει ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου