Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ποιοι "ακούγονται" για την Επ. Διαλόγου της Κεντροαριστεράς

Με γοργά βήματα προχωρά η υλοποίηση της απόφασης για τη συγκρότηση της «Eπιτροπής Θέσεων και Διαλόγου» που συμφώνησαν Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης κατά την τελευταία συνάντηση τους στη Βουλή και η οποία μέσα σε δύο μήνες θα πρέπει να καταλήξει σε ένα
προγραμματικό πλαίσιο για την περαιτέρω συμπόρευση και συνεργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρόσωπα που θα μετέχουν στην εν λόγω επιτροπή αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, ο αριθμός της δεν θα υπερβαίνει τα 30 μέλη, ενώ θα υπάρχει ισότιμη συμμετοχή μεταξύ στελεχών που θα προέρχονται από τους κομματικούς σχηματισμούς και προσώπων από την ευρύτερη κοινωνία.
Οι βολιδοσκοπήσεις και οι διερευνητικές επαφές με πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, ενώ επιδίωξη και στόχος είναι η επιτροπή να είναι ανοιχτή και σε προσωπικότητες πέραν των κομματικών μηχανισμών.
Μεγάλη έμφαση θα δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια νέα μαγιά προσώπων, σε άτομα που προέρχονται από επιστημονικούς και αυτοδιοίκητικούς χώρους καθώς και σε όσους έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά, ενώ δεν θα υπάρξει κανένας αποκλεισμός όσων προέρχονται από το φιλελεύθερο χώρο.
Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κρατούν ακόμα κλειστά τα χαρτιά τους, ενώ πραγματοποιούνται καθημερινές συζητήσεις και επαφές προκειμένου να καταρτίσουν τη λίστα με τα ονόματα που θα προταθούν. Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά δέχεται καθημερινές εισηγήσεις και αναμένεται να αποφασίσει αφού σταθμίσει όλα τα δεδομένα.
Μάλιστα, στο ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο και για πρόσωπα που θα αποτελέσουν έκπληξη, χωρίς όμως να μπαίνουν σε λεπτομέρειες προκειμένου να μην τα «κάψουν».
Κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ,  ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πρώτα θα αποφασιστούν τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχουν τα πρόσωπα, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να υπηρετήσουν με επιτυχία το εγχείρημα που ξεκινά και μετά θα μπουν στο χαρτί τα όποια ονόματα».
Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται από το ΠΑΣΟΚ είναι του εκπροσώπου τύπου του κόμματος, Παύλου Χρηστίδη, του Διευθυντή του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλη Όθωνα, της πρώην ευρωβουλευτού Άννυς Ποδηματά, της αναπληρώτριας εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νάντιας Γιαννακοπούλου, του πρώην βουλευτή Χίου, Κώστα Τριαντάφυλλου, και του Πασχάλη Αγγανίδη, ιδρυτικό μέλος της κίνησης G700 και υποψήφιου ευρωβουλευτή με την Ελιά.
Από τον χώρο των Επιμελητηρίων ακούγονται τα ονόματα του Δημήτρη Ασημακόπουλουαπό τη ΓΣΕΒΕΕ, του Παύλου Ραβάνη από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας και του αντιπροέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Νίκου Μήλη.
Από τη ΔΗΜΑΡ επικρατέστεροι για συμμετοχή τους στην επιτροπή είναι ο Γιώργος Σιακαντάρης, ο Νίκος Τσούκαλης, ο Θεόδωρος Μαργαρίτης και ο Δημήτρης Χαλαζωνίτης.
Από την πλευρά του Ποταμιού φαίνεται να έχουν κατασταλάξει στο ποια πρόσωπα θα πλαισιώνουν την επιτροπή.
Ορισμένα από τα ονόματα που ακούγονται είναι του εκπροσώπου τύπου του Ποταμιού,Δημήτρη Τσιόδρα και του στελέχους του κόμματος και εκδότη του ηλεκτρονικού περιοδικού «Μεταρρύθμιση», Γιάννη Μειμάρογλου. Μάλιστα, τα δύο αυτά στελέχη έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στις συνεννοήσεις που προηγήθηκαν της συνάντησης Γεννηματά – Θεοδωράκη.
Επίσης, τα ονόματα του βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρου Λυκούδη, του Παναγιώτη Βλάχου, ο οποίος προέρχεται από την νέα γενιά στελεχών και εκπροσωπεί την κίνηση «Μπροστά» και του Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη, ο οποίος είναι επιχειρηματίας, αντιπρόεδρος της Δράσης και υποψήφιος με το Ποτάμι στο Υπόλοιπο Αττικής, ενώ επίσης αναμένονται και εκεί πρόσωπα – έκπληξη, που όπως αναφέρουν στο Ποτάμι, διεκδικούν λύσεις μεταρρυθμιστικές.
Από τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία επικρατέστερος είναι ο Γιάννης Τούντας,ενώ υπενθυμίζεται ότι στις 16 Απριλίου οι Κινήσεις Πολιτών θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, από την οποία θα προκύψει και το συντονιστικό τους όργανο.
Βολιδοσκοπήσεις έχουν γίνει και αναμένεται να συνεχιστούν και σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και σε πολιτικές προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου.
Μεταξύ άλλων ακούγονται τα ονόματα της Προέδρου του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Άννας Διαμαντοπούλου, του Νίκου Χριστοδουλάκη, τουΠαντελή Καψή, του Γιώργου Φλωρίδη, του Γιάννη Πανούση, του Μιχάλη Χρυσοχοίδη και του Γιάννη Βούλγαρη, ο οποίος ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Πρωτοβουλίας των 58.
Μεγάλο ερώτημα παραμένει για το εάν στο νέο αυτό εγχείρημα θα συμμετάσχει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για μη συμμετοχή του τελικά - τουλάχιστον στην πρώτη αυτή φάση - λόγω των όρων που έθεσε ο ίδιος μέσα από το κείμενο διαβούλευσης που έδωσε πριν δύο ημέρες στη δημοσιότητα.
ependisi.gr
Χ.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου