Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Το ΠΑΣΟΚ εκσυγχρονίζεται!

Μια διαφορετική εκδήλωση για τα κομματικά δεδομένα και ειδικά του ΠΑΣΟΚ διοργανώνει ο Τομέας Παιδείας του κόμματος. Την Πέμπτη, στις 18.00 στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει προσκαλέσει την Αμερικάνικη Εταιρία Οικονομικών Συμβούλων Franklin Covey, η οποία θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που
έχει αναπτύξει για τα σχολεία σε όλον τον κόσμο.

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα The Leader in Me, το οποίο έχουν αναπτύξει και εφαρμόζουν σε χιλιάδες σχολεία παγκοσμίως που σαν στόχο έχει την εξατομικευμένη προσέγγιση του μαθητή στο δημοτικό σχολείο ώστε να αναπτυχθούν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τον διαφοροποιούν και να μπορέσει να καθορίσει το επαγγελματικό και κοινωνικό του ρόλο σύμφωνα με τις δυνατότητες και ικανότητές του.
Στο λινκ http://www.theleaderinme.org μπορεί κανείς να δει περισσότερες λεπτομέρειες.
Το στοιχείο που διαφοροποιεί την εκδήλωση αυτή είναι ότι μια ιδιωτική παγκόσμια εταιρία συμβούλων και κατάρτισης προσωπικού καλείται σε κομματική εκδήλωση αλλά και ότι το ΠΑΣΟΚ δείχνει να ανοίγεται σε νέες σύγχρονες προκλήσεις και δεδομένα που ξεφεύγουν τα ελληνικά σύνορα. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που τονίζουν την αλλαγή αυτήν στο τομεά παιδείας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πλέον συζητάει ανοιχτά για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τη διασύνδεση εκπαίδευσης και αγοράς, την χρήση της τεχνολογίας στα σχολεία αλλά και την διασύνδεση με τους νέους Έλληνες που μεταναστεύουν για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον περασμένο Δεκέμβριο στον τομέα του ΠΑΣΟΚ, έχουν αναπτύξει ταχύτητες καθώς διοργάνωσαν δύο μεγάλες εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ετοιμάζουν τις κωδικοποιημένες θέσεις του κόμματος για θέματα παιδείας μέσα από δουλειά και συμμετοχή πολλών στελεχών, ενώ θα ανοίξουν τον διαδικτυακό διάλογο κατά τα πρότυπα που είχε γίνει και επί Άννας Διαμαντοπούλου. Μάλιστα αυτές τις θέσεις συζητούν και σε περιφερειακό επίπεδο σε αντίστοιχες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις προσανατολισμένες σε σύγχρονα ζητήματα.
Ο Γραμματέας του Τομέα και πρώην υφυπουργός Άγγελος Τόλκας υποστηρίζει «ότι η δουλειά που πρέπει να γίνει είναι δουλειά βάσης μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες ώστε να έρθουμε σε επαφή με την κοινωνία»
«Όσο δυναμώνουμε τέτοιες διαδικασίες τόσο περισσότερο θα συμμετέχει ο κόσμος ο οποίος θέλει πια να μιλήσει θετικά για το πώς θα ξεπεράσουμε την κρίση και να προσφέρει τις προτάσεις, τις ιδέες και την κριτική του σε θέματα που τον ενδιαφέρουν» τονίζει χαρακτηριστικά.

ependisinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου