Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ο Κυριάκος βγάζει μπροστά τη νέα γενιά της Νέας Δημοκρατίας

Πράξη το προεκλογικό του σύνθημα «Από την αρχή» θέλει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλα τα επίπεδα στη Νέα Δημοκρατία. Στο πλαίσιο αυτό, το τελευταίο διάστημα, και ενώ ξεδιπλώνεται η στρατηγική ενόψει του «γαλάζιου» συνεδρίου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εμπιστεύεται όλο και περισσότερο
νέους ανθρώπους σε θέσεις-κλειδιά. Πρόσωπα που προσφέρουν με την τεχνογνωσία και τις σπουδές τους όλα εκείνα τα στοιχεία που έχει ανάγκη η Ν.Δ. για να μεταβληθεί από έναν γερασμένο οργανισμό σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό φορέα, ο οποίος θα μπορεί να πιάσει τον παλμό της νεότερης γενιάς και να αποτελέσει τη βάση για ένα κόμμα δημιουργικών ανθρώπων, που «ξυπνάνε νωρίς το πρωί», όπως έχει πει ουκ ολίγες φορές ο ίδιος ο πρόεδρος της «γαλάζιας» παράταξης.
ΕΜΠΙΣΤΟΣ
Ξεκινώντας από τη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθέτησε τον απολύτου εμπιστοσύνης και επί χρόνια στενό του συνεργάτη, Φίλιππο Φόρτωμα, με καταγωγή από την Τήνο και έντονη πολιτική δραστηριότητα στις Κυκλάδες. Στον ευαίσθητο τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης, ο συντονιστής Διονύσης Κυριακόπουλος, έμπειρο στέλεχος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, αποτελεί μια ασφαλή επιλογή. Στο Λεκανοπέδιο, ο Σπύρος Σταθάτος θεωρείται ο «άνθρωπος για όλες τις δουλειές», ενώ έχει ήδη αναλάβει δράση σε πολλαπλά επίπεδα, καθώς θεωρείται ιδιαίτερα ικανός. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει επιλεγεί πρόσωπο με γνώση αυτού του ιδιαίτερα νευραλγικού τομέα, στον οποίο ο πρόεδρος της Ν.Δ. ποντάρει πολλά. Ο λόγος για τον νεαρό αντιδήμαρχο Καλλιθέας, Tάσο Γαϊτάνη, για τον οποίο ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί μεγάλη πρόκληση.

Ο Τάσος Γαϊτάνης

Ο Γιώργος Κώτσηρας

Στο κομμάτι των νέων επιστημόνων, η επιλογή του αυτοδημιούργητου δικηγόρου Γιώργου Κώτσηρα δημιούργησε θετική εντύπωση. Πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο, που είχε πολιτευτεί στην Περιφέρεια της Αττικής και έχει φτιάξει θετικό προφίλ. Σίγουρη πρέπει να θεωρείται η αξιοποίηση δύο πολύ στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, με σημαντική συμβολή στην επικράτησή του στις εσωκομματικές διαδικασίες. Ο λόγος για τους Ελπιδοφόρο Παπανικολόπουλο και Κωνσταντίνο Κυρανάκη. Ο πρώτος έχει ήδη αξιόλογη καριέρα στον τραπεζικό τομέα και ο δεύτερος πετυχημένη, κατά κοινή ομολογία, πολιτική παρουσία στη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Παπανικολόπουλος και Κυρανάκης

Πολλά ποντάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κομμάτι του προγράμματος, παρά το γεγονός ότι κάποιοι τού χρεώνουν ότι είναι πιο πολυπληθές από όσο χρειαζόταν. Αυτό όμως είναι εύλογο,καθώς ο επικεφαλής, Κωστής Χατζηδάκης, έχει αναλάβει ένα πολύ δύσκολο έργο, το οποίο στο μέλλον θα αποτελέσει τη βάση για το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. και θα είναι σε πλήρη αντιδιαστολή με όσα κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Κομβικό ρόλο στην ομάδα του πρώην υπουργού έχει ένα από τα πιο φερέλπιδα στελέχη του κόμματος, ο νεαρός δικηγόρος Νίκος Σωτηρόπουλος. Ευχάριστη έκπληξη αποτελούν επίσης κάποιες γραμματείες που έπιασαν αμέσως δουλειά, όπως εκείνη του Μεταναστευτικού, που συγκροτήθηκε υπό τον Βασίλη Κικίλια από έμπειρα στελέχη, τα οποία ασχολήθηκαν επιστημονικά με το θέμα αυτό. Μάλιστα, το αμέσως επόμενο διάστημα ετοιμάζεται μια ολοκληρωμένη πρόταση, που θα παρουσιαστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα αφορά ζητήματα εθνικής ασφάλειας, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί από τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η προσφυγική κρίση. Ενα από τα νέα στελέχη που έχουν καθοριστικό ρόλο στη συγκεκριμένη πρόταση είναι ο παλιός ΟΝΝΕΔίτης Στέφανος Καβαλλιεράκης, δόκτωρ Μεσογειακών και Ανατολικών Σπουδών. Παράλληλα, ο νεαρός δικηγόρος Χρήστος Θεοδωρόπουλος τοποθετήθηκε στη Γραμματεία Παραγωγικών Φορέων, με επικεφαλή γραμματέα  και νυν αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισίας Βασίλη Ξυπολυτά.

Βασίλης Ξυπολητάς
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Στις γραμματείες και στη στελέχωση του κόμματος υπάρχει και έντονο άρωμα γυναίκας. Η γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων, Μαρία Συρεγγέλα, εκφράζει την ανανέωση σε ένα τμήμα όπου η Ν.Δ. έχει παράδοση και το οποίο κάποτε ήταν από τα πιο δυναμικά και κομβικά του κόμματος, αφού αφορά ένα κοινό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως είναι οι γυναίκες.
Από την άλλη, η διαχρονική συνεργάτις του κ. Μητσοτάκη, Δήμητρα Λυγούρα, πολιτεύτρια στην Ηλεία, έχει αναλάβει ρόλο στην περιφερειακή οργάνωση. Τέλος, ειδική μνεία αξίζει να γίνει στον χαμηλών τόνων και ιδιαίτερης αποτελεσματικότητας Μπάμπη Σιάτρα, ο οποίος πλέον αναλαμβάνει όλη την κοινοβουλευτική οργάνωση της Ν.Δ., κάτι που δείχνει πόσο τον εμπιστεύεται ο πρόεδρος του κόμματος.

Η Δήμητρα Λυγούρα

Aνοίγματα προς το Κέντρο
Στο πλαίσιο του ανοίγματος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο μεταρρυθμιστικό Κέντρο, αρκετά στελέχη που προέρχονται από τον εκσυγχρονιστικό χώρο έχουν αναλάβει να βοηθήσουν τη Νέα Δημοκρατία κυρίως σε θέματα οργανωτικά και τεχνογνωσίας. Πρόκειται για άτομα που έχουν κατά κύριο λόγο αναγνωρισμένη επαγγελματική διαδρομή, κάτι που είναι πρωτεύον για τον πρόεδρο του κόμματος και όχι οι πολιτικές αναφορές, για τις οποίες γίνεται πολύς λόγος τελευταία. Τέτοια στελέχη είναι ο Θοδωρής Λιβάνιος, που έχει αναλάβει τη μηχανογράφηση, ο κ. Κοντογιώργης, στον τομέα Αξιοκρατίας, και ο κ. Θεμιστοκλέους στον τομέα Υγείας. Η ομάδα μάλιστα έχει δέσει απόλυτα με τα νεότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και δηλώνει έτοιμη να δημιουργήσει ένα σύγχρονο κόμμα, στα πρότυπα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών.

parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου