Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Φ. Γεννηματά: Μεγάλη επιτυχία Σόιμπλε το Υπερταμείο

"Μεγάλη επιτυχία του Σόιμπλε" είναι κατά την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά το Υπερταμείο για τις ιδιωτικοποιήσεις με το οποίο "η κυβέρνηση υποθηκεύει και εκχωρεί για  99 χρόνια, εθνικό πλούτο, για να πάρουν οι δανειστές πίσω τα χρήματα τους."
Αυτό, όπως επισημαίνει σε συνέντευξή της στην "Ημερησία" είναι το τίμημα της αναξιοπιστίας αυτής της κυβέρνησης.
"Με τα ψέματα και την ανικανότητα τους φτάσαμε εδώ.  Αυτά πληρώνουμε  σήμερα" τονίζει η κα. Γενηματά και προσθέτει πως "εμείς δεν λέμε να μην ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας άλλα πρέπει να έχουμε το δικαίωμα ενός ελεύθερου λαού να αποφασίζει για την αξιοποίηση του πλούτου του με στόχο την ανάπτυξη που αποτελεί άλλωστε τη βασική εξασφάλιση  ότι θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας.

Σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται η πρόεδρος τρου ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως "ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα συνειδητά  στον κύριο Σόιμπλε. Και για όσους αμφέβαλλαν το νομοσχέδιο που ψηφίζουν την Κυριακή είναι η καλύτερη απόδειξη.  Έχει γίνει ο πιο πρόθυμος Πρωθυπουργός στην ΕΕ. Για την κατάσταση της οικονομίας έχουν απόλυτα την ευθύνη. 86 δις μας κόστισε η περίφημη διαπραγμάτευση σύμφωνα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.  Για αυτό ήρθε βαρύς ο λογαριασμός. Στο τρίτο μνημόνιο".
Για την ψηφοφορία της Κυριακής η κα. Γεννηματά τονίζει ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη "δεν θα ψηφίσει νέους φόρους και υφεσιακά μέτρα που καταδικάζουν την οικονομία και φέρνουν την κοινωνία σε απόγνωση. Ούτε προφανώς την αύξηση του ΕΝΦΙΑ  που δεν αφορά τους πλούσιους αλλά 500 χιλιάδες νοικοκυριά κυρίως στην επαρχία και αγρότες. Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε  τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια.  Γιατί δεν διασφαλίζεται η πρώτη κατοικία των Ελλήνων που εμείς κάτω από δυσκολότερες συνθήκες  καταφέραμε να προστατεύσουμε.  Γιατί παρόλα όσα έλεγαν και λένε ανοίγουν την πόρτα στους πλειστηριασμούς και για  την πρώτη κατοικία του  φτωχού, του αδύνατου οικονομικά δανειολήπτη."
"Σε καμιά περίπτωση δεν θα  ψηφίσουμε τον κόφτη. Ο πέλεκυς του κόφτη θα πέφτει κάθετα και οριζόντια χωρίς να εξαιρεί  μισθούς και συντάξεις.  Είναι ένα μόνιμο μνημόνιο που δεν αφήνει περιθώριο καμίας επιλογής  στην εκάστοτε κυβέρνηση, σημειώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου