Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Βιοτέχνες κατά κυβέρνησης: Εξαθλιώνετε τους μικρομεσαίους, όχι τους πλούσιους

Αποτέλεσμα εικόνας για ελληνες βιοτεχνες«Οδοστρωτήρα» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος, το νέο ασφαλιστικό - φορολογικό που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση στη Βουλή, και διευκρινίζει πως «πρόκειται για έναν εξοντωτικό νόμο σε βάρος της μικρομεσαίας τάξης και
της επιχειρηματικότητας».
Διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι με τον συγκεκριμένο νόμο δεν θα γεμίσουν τα ταμεία, ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Αυτό το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο και πολύ σύντομα θα οδηγηθούμε στην αναζήτηση νέων μέτρων σε βάρος μίας ισοπεδωμένης κοινωνίας, που δεν έχει τίποτε άλλο να δώσει».
«Παρά τις προσπάθειες του επιχειρηματικού κόσμου και του επιμελητηριακού θεσμού η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι οδηγεί την κοινωνία στην εξαθλίωση και στην πλήρη αποδόμηση του ασφαλιστικού συστήματος, εντούτοις προχώρησε στην ψήφιση ενός φοροληστρικού ασφαλιστικού που υπονομεύει οτιδήποτε παραγωγικό και δημιουργικό εξακολουθεί να υφίσταται στην Ελλάδα», σημειώνει  ο πρόεδρος του ΒΕΘ, επισημαίνοντας ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να καταβάλλουν άνω του 65% των εσόδων τους για νέες υπερβολικές φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις.
« Η αύξηση της φορολόγησης των ΜμΕ από το 26% στο 29% και η αύξηση έμμεσων φόρων δεν αποτελούν μεταρρύθμιση. H μικρομεσαία τάξη που με τόση ευκολία, η κυβέρνηση εξαθλιώνει, δεν βρίσκεται μεταξύ των πλουσίων της λίστας Forbes. Αντιθέτως είναι σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι, που παράγουν πλούτο και δημιουργούν θέσεις εργασίας που τόσο έχει ανάγκη η χώρα» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου