Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Φ.Γεννηματά στην εκδήλωση της Επιτροπής Διαλόγου: «Είμαστε εδώ σε πείσμα πολλών»

Η προσφάτως συσταθείσα «Επιτροπή Διαλόγου και Θέσεων» για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, που συστήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και των κινήσεων για την Κεντροαριστερά πραγματοποίησε την πρώτη της ανοιχτή εκδήλωση.

Πλήθος στελεχών όλων των πολιτικών φορέων που συγκροτούν τον χώρο συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο αμφιθέατρο του 9.84 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, για να συζητήσουν τις «μεγάλες θεσμικές αλλαγές που είναι αναγκαίες για μια νέα αρχή στη χώρα».
Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης, οι καθηγητές Νικ. Διαμαντούρος, Γ. Σωτηρέλλης και Ξεν. Κοντιάδης, ενώ τον λόγο αναμένονται να πάρουν και οι αρχηγοί των κομμάτων που παρίσταντο.
Προσερχόμενη στην εκδήλωση-συζήτηση, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε «Είμαστε σήμερα εδώ, όλοι μαζί, σε ένα ακόμα κοινό βήμα για τη μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη. Σε πείσμα πολλών συνεχίζουμε» και πρόσθεσε σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κατηγορία που δέχονται οι συμμετέχοντες για «τακτικισμούς», «Το έχουν αγκαλιάσει οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα και γι αυτό προχωράει. Είναι κρίμα από τη στιγμή που το έχουν αγκαλιάσει οι πολίτες, να στέκεται κανείς σε τέτοιου είδους αντιλήψεις και προσεγγίσεις».
Κατά την προσέλευση του ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε: «Ξεκίνησαν 29, ο Γιάννης Τσαμουργκέλης πέθανε αλλά έχει αφήσει την παρακαταθήκη του. Και καθώς η κυβέρνηση πηγαίνει από λάθος σε λάθος είναι απαραίτητο να δώσουμε λύσεις και προτάσεις στον ελληνικό λαό. Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη από την πρώτη μέρα που γεννηθήκαμε: η χώρα θέλει ένα δυνατό, μεταρρυθμιστικό, εκσυγχρονιστικό κίνημα με διάθεση για συγκρούσεις και χωρίς λαϊκισμούς -ούτε παλιούς λαϊκισμούς, ούτε νεολαϊκισμούς. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε».
Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στον καθηγητή Γιάννη Τσαμουργκελη, ο οποίος ήταν μέλος της Επιτροπής και ο οποίος απεβίωσε την περασμένη εβδομάδα, με τους διοργανωτές να κρατούν τη θέση του κενή με μια ανθοδέσμη επάνω της.
Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ανανέωσης. «Η δική μας διάθεση ήταν και είναι, οι αρχηγοί να κάθονται στα ορεινά και για να αφήνουν κάποιες θέσεις άδειες στην πρώτη σειρά» είπε και πρόσθεσε «Δεν θα γίνει από ανακύκλωση, χρειάζονται νέα πρόσωπα. Το καινούργιο, δεν μπορεί να είναι κυρίως οι υπουργοί του χθες, χρειάζεται να προστεθεί μια νέα ηγετική ομάδα. Και αυτό αν δεν να μην συμβεί στην εκδήλωση, θα συμβεί στην πραγματικότητα. Για μας υπάρχει ένα εγχείρημα. Η προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα δυνατό, εκσυγχρονιστικό, μεταρρυθμιστικό κίνημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου