Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ

Αυτό, ήταν το συμπέρασμα της συναντησης, αντιπροσωπειας της ΚΙΝΗΣΗΣ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ "ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Συνδέσμου Εξαγωγεων Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΒΕ)
Στην συναντηση συμμετείχαν :
Κυριάκος Λουφακης, πρόεδρος του ΣΕΒΕ
Γιάννης Μαγκριωτης και Γιάννης Λεμπετλης, από την Κίνηση ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΠΟΛΙΤΕΣ, για την ανάπτυξη της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Οι εξαγωγές, από την Κεντρική Μακεδονία, ήταν στασιμες το πρώτο εξάμηνο, ενώ αν υπολολογιστουν και τα πετρελαιοειδη, παρουσίασαν μείωση, έναντι σημαντικής αύξησης το 2015.
Ακόμη χειρότερα, οι εξελίξεις φαίνεται θα είναι αρνητικές, μέχρι το τέλος του χρόνου.
Πέρα, από τα γενικότερα προβλήματα της οικονομίας, που επιδεινωθηκαν τον τελευταίο χρόνο και επιρρεαζουν την παραγωγή και τις εξαγωγές, οι εξαγωγείς της Κεντρικής Μακεδονίας, αντιμετωπιζουν και πρόσθετα εμπόδια, όπως οι αποκλεισμοί των εξόδων της χώρας, είτε στον Προμαχωνα, είτε στην Ειδομενη, είτε στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.
Η Μακεδονία, είναι η κατεξοχήν περιφέρεια της ιδιωτικής οικονομίας και της εξωστρέφειας.
Η υποχώρηση, ξεκίνησε πριν την κρίση και κορυφώθηκε στην συνεχεια.
Η καθυστέρηση, στην ολοκλήρωση των αναπτυξιακών υποδομών, η κακή χρήση των κοινοτικών επιδοτήσεων, τα προηγουμενα χρόνια και η έλλειψη ολοκληρωμενου αναπτυξιακού σχεδίου για την Περιφέρεια, οδήγησαν στην συρρίκνωση του παραγωγικού ιστού και στην ανεργία.
Οι συνθήκες είναι οριακές, ολιγωριες και νέα λάθη, θα είναι καταστροφικες.
Η Περιφερεια μας χρειάζεται, ενιαίο σχέδιο, συμφωνηνο, από τους κοινωνικούς εταίρους, τους πολίτες, τους Κυβερνητικους και Αυτοδιοικητικους φορείς.
Η Διοίκηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχει κρίσιμο ρόλο γιατί διαθέτει πάνω από ένα δις ευρώ, από το 5ο ΚΠΣ, το ΣΕΣ 2014 -2016.
Δεν πρέπει να έχουμε, μια ακόμη χαμένη ευκαιρία, όπως το 4ο ΚΠΣ, το ΕΣΠΑ, που διέθεσε περισσοτερους πόρους στην ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου