Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ευ. Βενιζέλος, Alpha: Το ζήτημα δεν είναι τα μέσα ενημέρωσης. Το ζήτημα είναι οι θεσμοί, η δημοκρατία, το κράτος δικαίου

Α. Σρόιτερ:  Μαζί μου, εδώ στο studio του Alpha, είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.  Κύριε Πρόεδρε, καλησπέρα.
Ευ. Βενιζέλος:  Καλησπέρα.
Α. Σρόιτερ:  Να μου επιτρέψετε να ζητήσω μία διαπίστωσή σας, αν εδώ έχουμε ένα ζήτημα δημοκρατίας, κύριε Πρόεδρε.  Και εξηγούμαι: 
Έχουμε μία κυβέρνηση η οποία αντιδρά, όπως βλέπετε, στην κριτική και είστε ένας άνθρωπος που έχετε δεχθεί κριτική και από εμάς εδώ έχετε δεχθεί κριτική, άλλοτε δίκαιη, άλλοτε άδικη.  Δεν ξέρω αν και εσείς κάποια στιγμή μπήκατε στον πειρασμό να στοχοποιήσετε δημοσιογράφους, να επιχειρήσετε να κλείσετε τηλεοπτικούς σταθμούς, να βάλετε απέναντί σας εργαζόμενους.  Επαναλαμβάνω το ερώτημα:  Υπάρχει ένα ζήτημα δημοκρατίας στη χώρα αυτή τη στιγμή;
Ευ. Βενιζέλος:  Κοιτάξτε, εμείς, και προσωπικά μιλάω τώρα, έχουμε υποστεί σκληρή κριτική και την έχουμε υπομείνει, θα έλεγα αγόγγυστα, παρότι δίναμε εκείνη την περίοδο μία μάχη ζωής και θανάτου για τη χώρα και η χώρα στάθηκε όρθια. Και αν δεν είχαμε αυτή την οπισθοχώρηση του Ιανουαρίου του 2015 και όλα όσα ακολούθησαν τους τελευταίους περίπου 20 μήνες, τώρα θα ήμασταν ξανά στην κανονικότητα μίας ισότιμης ευρωπαϊκής χώρας.  Ορθά λέτε, το ζήτημα δεν είναι τα μέσα ενημέρωσης.  Το ζήτημα είναι οι θεσμοί, η δημοκρατία, το κράτος δικαίου.  Άλλωστε βλέπετε το ζήτημα των μέσων ενημέρωσης είναι δίδυμο πρόβλημα πλέον με το πρόβλημα της δικαιοσύνης καιέχουμε πάρα πολλά κρούσματα, φαινόμενα δηλαδή, θα μου επιτρέψετε να πω ανατριχιαστικά, που είχαμε δεκαετίες να τα ζήσουμε, προσπάθειες για ωμή παρέμβαση στον χώρο της δικαιοσύνης.  Και εδώ υπάρχουν κύκλοι, υπάρχουν κυβερνητικοί εταίροι που τους έχω χαρακτηρίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό αφανείς, οι οποίοι προσφέρουν στην κυβέρνηση αυτήν την δήθεν προνομιακή σχέση με τη δικαιοσύνη, που πιστεύω ότι δεν υπάρχει, γιατί εάν υπήρχε αυτό θα προσέβαλλε την συντριπτική πλειοψηφία των μελών του δικαστικού σώματος σε όλους τους κλάδους της δικαιοσύνης. Και είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες δικαστές και στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στη διοικητική δικαιοσύνη και στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια θα αντιδράσουν απέναντι στα φαινόμενα αυτά, προασπιζόμενοι την αξιοπρέπειά τους, την αξιοπιστία τους, την αντικειμενικότητά τους, την κατά συνείδηση δικανική τους κρίση και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί επίκεινται σημαντικές αποφάσεις όπως αυτή για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Α. Σρόιτερ:  Αναφέρεστε και σε αυτό, από ό,τι καταλαβαίνω, που είπε ο κ. Τσίπρας, ο Πρωθυπουργός, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο οποίος δεν έδωσε ούτε μία πιθανότητα να αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας αντίθετα σε αυτό το οποίο είχε σχηματίσει η κυβέρνηση.
Ευ. Βενιζέλος:  Δεν αναγνώρισε το δικαίωμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας να αποφασίσει,θεωρώντας ότι τυχόν κρίση περί αντισυνταγματικότητος του νόμου και ακύρωση των πράξεων που αφορούν τη δημοπρασία θα συνιστούσε προσβολή του δημοσίου συμφέροντος γιατί θα έχει εισπράξει το Δημόσιο Ταμείο 80 εκατομμύρια Ευρώ από την πρώτη δόση.  Αμφιβάλλω αν θα καταβληθεί ποτέ η δεύτερη και η τρίτη, σε ένα τοπίο που δεν πρόκειται να καθαρίσει λόγω των τεραστίων νομικών προβλημάτων που υπάρχουν όχι μόνο στα Ελληνικά Δικαστήρια, και στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.  Αλλά θα σας πω το εξής πάρα πολύ απλό:  Εάν είχαν προκηρυχθεί οκτώ άδειες που τις χωράει το φάσμα των συχνοτήτων, με ένα εύλογο τίμημα 25-30 εκατομμυρίων Ευρώ, που διασφαλίζει διαφάνεια, γιατί πρόκειται για ποσά που δικαιολογούνται επιχειρηματικά μέσα από την λογική της αγοράς, θα είχε συγκεντρώσει ανέτως και εξ αρχής το Δημόσιο Ταμείο πολύ παραπάνω από τα 246 εκατομμύρια Ευρώ για τα οποία καμαρώνει ο κ. Τσίπρας και τα οποία βεβαίως δεν είναι καινούργιο έσοδο, απρόβλεπτο, έχει προβλεφθεί στο μνημόνιο και στο βασικό δημοσιονομικό σενάριο.  Σκεφθείτε τί απλά θα ήταν τα πράγματα εάν δεν είχε δημιουργηθεί αυτή η τεχνητή αίσθηση της σπανιότητας συχνοτήτων, αν δεν είχε γίνει ο εγκλεισμός και το Big Brother στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας, εάν δεν είχαμε παράλογο διαγωνισμό με διαφοροποιήσεις στις προσφορές, στις τιμές, εάν δεν είχαμε δηλώσεις οι οποίες θέτουν σε αμφισβήτηση την ίδια την διεξαγωγή του διαγωνισμού και την καλοπιστία των συμμετεχόντων, τώρα θα είχαμε ένα τοπίο το οποίο δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Διότι αν οι παλιοί ενδιαφερόντουσαν να μείνουν, θα μπορούσαν να διεκδικήσουν μία άδεια με τους νέους όρους και αν υπήρχαν και νέοι επιχειρηματίες θα μπορούσαν να έχουν μπει.
Α. Σρόιτερ:  Κύριε Πρόεδρε, είστε πολλά χρόνια στην πολιτική.  Θέλω το σχόλιό σας…
Ευ. Βενιζέλος:  Είμαι και στην επιστήμη όμως.
Α. Σρόιτερ:  Και στην επιστήμη επίσης.
Ευ. Βενιζέλος:  Και αυτά που λέω δεν είναι μία πολιτική γνώμη που διατυπώνουμε με πολύ μεγάλη ευκολία.  Είναι το αποτέλεσμα μίας ενασχόλησης μακροχρόνιας με τα ζητήματα αυτά, επιστημονικά, πανεπιστημιακά και ως εκ τούτου ξέρω, βλέπω μπροστά μου το «σενάριο» πώς θα εξελιχθεί και θα εξελιχθεί με έναν τρόπο ο οποίος θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο αδιέξοδο και τελικά θα είναι ένα δυσβάσταχτο πολιτικό πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα.
Α. Σρόιτερ:  Μας είπατε το σενάριο πριν, λέω ότι είστε πολλά χρόνια στην πολιτική γιατί θέλω να σας ρωτήσω αν θυμάστε άλλες περιόδους τέτοιας άγριας επίθεσης σε εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης, στο πλαίσιο βεβαίως της πολιτικής και δημοσιογραφικής αντιπαράθεσης.  Θα ήθελα το σχόλιό σας και για τα όσα λέει ο κ. Πολάκης τις τελευταίες ημέρες…
Ευ. Βενιζέλος:  Αυτό ξεπερνά τα όρια της δημόσιας αισθητικής,  το να στοχοποιεί ο Πρωθυπουργός μία δημοσιογράφο, όπως είναι η κυρία Τσικρίκα, που του λέει, χάνω τη δουλειά μου όχι λόγω κρίσης αλλά λόγω ενός παράλογου και αδιαφανούς διαγωνισμού που οδηγεί σε αποτελέσματα τα οποία είναι αντιφατικά και μη εφαρμόσιμα και αυτό τον κάνει να την αντιμετωπίσει ως εχθρό, ως αντίπαλο.  Ταυτίζει τον εργαζόμενο με τον εργοδότη, ταυτίζει τον υποψήφιο άνεργο με αυτόν που κατηγορεί ως διαπλεκόμενο, δηλαδή δεν έχει καμία αίσθηση του μέτρου αλλά και καμία αντοχή να δεχθεί την κριτική.  Θα μπορούσε να απαντήσει πολύ απλά, πολύ ανθρώπινα, να μην ανοίξει τη συζήτηση επί της ουσίας με έναν εκπρόσωπο των εργαζομένων ή με κάποιον άνθρωπο που στο κάτω-κάτω καταθέτει την αγωνία του.  Ο δε κ. Πολάκης θα μου επιτρέψετε να πω ότι είναι αυτή τη στιγμή μία κινητή πρόκληση για τους δημοκρατικούς και κοινοβουλευτικούς θεσμούς, αλλά αυτό είναι πράγματι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να απασχολήσει τον κ. Τσίπρα.  Τον ελληνικό λαό πρέπει να τον απασχολήσει το γενικότερο ζήτημα, πού πηγαίνουμε.
Α. Σρόιτερ:  Πώς ακούσατε τον κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ;
Ευ. Βενιζέλος:  Τον άκουσα, όπως έγραψα σε ένα σχόλιό μου, να είναι σε πάρα πολλά θέματα προσβλητικός για τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και σε πάρα πολλά θέματα να κάνει δηλώσεις άκρως επικίνδυνες για την πορεία της οικονομίας και άρα και την πορεία της χώρας.
Α. Σρόιτερ:  Όπως;
Ευ. Βενιζέλος:  Είναι προσβλητικό για τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού να πηγαίνει το 2016 και να λησμονεί τελείως, με τεχνητή αμνησία τί είχε πει το 2014, λίγο πριν τις εκλογές ως «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», αλλά να λέει ταυτόχρονα ότι τις προεκλογικές του εξαγγελίες του 2015 τις εφάρμοσε στο ακέραιο, δηλαδή και αυτές που αφορούσαν τις συντάξεις και αυτές που αφορούσαν την φορολογική πολιτική και τον ΕΝΦΙΑ και αυτές που αφορούσαν την αγορά και τους μικρομεσαίους.  Το κυριότερο είναι ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για το μέλλον.  Τί λέει, «πηγαίνουμε καλά με αυτά που κάνουμε και θα πάμε ακόμη καλύτερα».  Πώς θα βγει η χώρα από την περιδίνηση, από την κρίση, από την ανασφάλεια, από την αβεβαιότητα σε σχέση με την οικονομία, με τις τράπεζες, με την απασχόληση;  Γιατί δεν γυρίζουν οι καταθέσεις, γιατί δεν γίνονται επενδύσεις;  Η απάντησή του είναι, «μη στεναχωριέστε, θα έρθει η αυτόματη ανάπτυξη, θα πάρουμε το rebound, έχει πιεστεί το ελατήριο και θα εκτιναχθεί, ανεβάζοντας την χώρα και ανεβάζοντας το ΑΕΠ».  Πράγματι, εάν διασώζαμε αυτό που είχαμε πετύχει μέχρι το Δεκέμβριο του 2014, θα είχαμε βγει τώρα από το ταπεινωτικό μνημόνιο και θα είχαμε πάει στην προληπτική πιστωτική γραμμή, θα είχαμε σιγά-σιγά βγει στις αγορές, θα είχαμε γίνει μία χώρα κανονική, μέσα σε μία Ευρώπη που αλλάζει και αλλάζει επικίνδυνα λόγω τον εξελίξεων που έχουμε σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην ευρύτερη περιοχή.  Δυστυχώς, κυρίως το πρώτο εξάμηνο –Ιανουάριος 2015 με Ιούλιο 2015– αλλά και μετέπειτα, αυτό συνεχίζεται, το ελατήριο δεν είναι απλώς πιεσμένο, ξεχαρβαλώθηκε, καταστράφηκε. Άρα, δυστυχώς, δεν υπάρχει προοπτική αυτόματης ανάπτυξης, η οποία να γίνει και βιώσιμη και δίκαιη, θέλει άλλο πολιτικό κλίμα. Το μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα της χώρας είναι το πολιτικό πρόβλημα, είναι η απουσία μίας κυβέρνησης που να μπορεί να πείσει και εσωτερικά τις δημιουργικές δυνάμεις, αλλά και διεθνώς.  Δηλαδή, αυτή τη στιγμή πως μπορούμε, χωρίς επιστροφή καταθέσεων, χωρίς εθνική αποταμίευση, χωρίς να επενδύουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, πέραν από τις μεγάλες εμβληματικές επενδύσεις τύπου Ελληνικού ας πούμε, οι οποίες πρέπει να γίνουν;   Πώς θα προχωρήσει η οικονομία όταν δεν υπάρχει τραπεζικό σύστημα το οποίο να σου δίνει ένα μικρό δάνειο για να αλλάξεις τον εξοπλισμό σου ή για να πάρεις ένα ψυγείο ή μία μηχανή.
Α. Σρόιτερ:  Πρέπει να σας πω κ. Πρόεδρε, ότι υπάρχει κι ένα άλλο πολιτικό πρόβλημα και το πολιτικό πρόβλημα που θα σας πω εγώ είναι η έλλειψη εναλλακτικής για τον πολίτη και για τον ψηφοφόρο.
Ευ. Βενιζέλος:  Να το δεχθώ αυτό.
Σχετικά με τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά
Α. Σρόιτερ:  Θα έρθω στην κεντροαριστερά, την οποία γνωρίζετε πάρα πολύ καλά.  Σε μία τέτοια κατάσταση όπως την περιγράψατε λοιπόν, η κεντροαριστερά εμφανίζεται αδύναμη να παρουσιάσει ένα κοινό όραμα, κ. Πρόεδρε.  Ξεκίνησε αυτός ο διάλογος μεταξύ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, ο οποίος ξεκίνησε με στόχο μία συμφωνία και κατέληξε με αλληλοκατηγορίες, αλληλοεπιθέσεις, κατέληξε στο πουθενά με λίγα λόγια και αναρωτιέμαι, ο πολίτης ο οποίος ίσως απογοητευθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί να εμπιστευθεί δύο κόμματα ή τον χώρο τον συγκεκριμένο, ο οποίος δεν μπορεί να συμφωνήσει ούτε στα βασικά.  Απογοητευτική εικόνα.
Ευ. Βενιζέλος:  Εδώ έχουμε μία αξιωματική αντιπολίτευση, έχουμε μία Νέα Δημοκρατία με τον κ. Μητσοτάκη που διαμορφώνει μία λογική αυτοδύναμης κυβέρνησης και είναι προφανές ότι αυτό είναι μία φενάκη, έτσι;  Δεν πρόκειται να δοθεί λύση μέσα από μία αυτοδύναμη κυβέρνηση.  Ούτε ο κ. Τσίπρας είναι αυτοδύναμος, στηρίζεται στις ψήφους του κ. Καμένου και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, είναι ένα νέο μόρφωμα εθνικολαϊκιστικό και ψάχνει ως εναλλακτική λύση τον κ. Λεβέντη και έτσι θέλει να καθοδηγήσει τη χώρα στο μέλλον, στην επέτειο των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση, στην Ελλάδα η οποία θα κερδίσει τη θέση της μέσα στον κόσμο, δηλαδή μιλούμε τώρα για μία αφήγηση η οποία είναι καρικατούρα, είναι κωμική εξ ορισμού. 
Α. Σρόιτερ:  Θα επιμείνω στην αφήγηση της κεντροαριστεράς.
Ευ. Βενιζέλος:  Αλλά ο δικός μας ρόλος σωστά λέτε ότι είναι κρίσιμος γιατί η δημοκρατική παράταξη ήταν αυτή που σήκωσε το βάρος των τελευταίων δύσκολων πέντε ετών.  Τί είναι η δημοκρατική παράταξη;  Είναι το τρίτο κόμμα του δημοκρατικού φάσματος, βγάζω τη Χρυσή Αυγή;  Όχι. Είναι ο εκφραστής μιας εθνικής στρατηγικής, ενός σχεδίου για τη χώρα.  Αυτό το σχέδιο εμείς οφείλουμε να παρουσιάσουμε και βλέπετε ότι προσωπικά κάνω πολύ μεγάλες προσπάθειες, με αυτά που γράφω, με αυτά που λέω, με τον  «Κύκλο ιδεών για την εθνική ανασυγκρότηση», με τις εκδηλώσεις που κάνουμε, με τις δημοσιεύσεις τις ηλεκτρονικές, γιατί εμείς ως εκφραστές αυτής της ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής θα συμφωνήσουμε σε ένα επόμενο κυβερνητικό σχήμα με αυτούς που θα συμφωνήσουν μαζί μας. Όταν λέμε ότι θέλουμε όλες τις δημοκρατικές φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, εννοούμε τις ευρωπαϊκές δυνάμεις τις δημοκρατικές, οι οποίες αποδέχονται μία αντίληψη που, συγνώμη που το λέω, εμείς εκφράζουμε με μια ιστορική εμπειρία δραματική. Γιατί έχουμε πληρώσει ένα τεράστιο κόστος από την κρίση αυτή και βλέπει τώρα ο κάθε πολίτης, ο οποίος πίστευε τα εύκολα λόγια, τα γεμάτα ψέματα, που τον παραπλάνησαν και τον οδήγησαν σε μία επιλογή τυφλή χωρίς προοπτική, ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση, ότι δεν υπήρχε καμία δυνατότητα να γίνει κάτι άλλο.
Α. Σρόιτερ:  Κ. Πρόεδρε, δεν μου έχετε απαντήσει για τί απόπειρα συνεργασίας…
Ευ. Βενιζέλος:  Έρχεται ο κ. Τσίπρας και με το χειρότερο τρόπο εφαρμόζει αυτά τα οποία τώρα θα μπορούσαμε να αρχίζουμε να αποφεύγουμε.
Α. Σρόιτερ:  Το συζητήσαμε αυτό.  Ένας ψηφοφόρος που μας παρακολουθεί όμως δεν έχει λάβει απάντηση γιατί αυτή η προσπάθεια συμφωνίας…
Ευ. Βενιζέλος:  Σε αυτό δεν μπορώ να σας απαντήσω, κ. Σρόιτερ.
Α. Σρόιτερ:  Θέλω την εκτίμησή σας, γιατί αυτή η προσπάθεια κατέληξε σε φιάσκο.
Ευ. Βενιζέλος:  Δεν είμαι καθόλου αρμόδιος, έχω μείνει μακριά από τις επαφές.
Α. Σρόιτερ:  Δεν μπορεί να μην έχετε πολιτική άποψη πάνω στο θέμα.
Ευ. Βενιζέλος:  Πολιτική άποψη έχω.
Α. Σρόιτερ:  Αυτή θέλω.
Ευ. Βενιζέλος:  Η πολιτική μου άποψη είναι ότι η συζήτηση για το ποιο πρόσωπο θα ηγηθεί και ποιο πρόσωπο θα παίξει έναν δεύτερο ή τρίτο ρόλο και η συζήτηση για τα οργανωτικά σχήματα, για συνδιασκέψεις, συνέδρια κ.λπ., είναι δευτερεύουσας σημασίας.
Α. Σρόιτερ:  Είναι πρόβλημα καρέκλας;
Ευ. Βενιζέλος:  Δεν θα έπρεπε να είναι και θα λυπηθώ πάρα πολύ εάν διαπιστώσω ότι η συζήτηση γίνεται για ένα πουκάμισο αδειανό.  Βλέπετε, εγώ εγκατέλειψα μία καρέκλα που την έβλεπα ως όργανο για να βοηθηθεί η χώρα στη διαχείριση μιας ιστορικής περιόδου.  Άρα για εμένα αυτό που προέχει και αυτό που θα δώσει λύση στις μεσαίες δυνάμεις, στη δημοκρατική παράταξη, στην κεντροαριστερά, στο προοδευτικό κέντρο, αλλά και συνολικά στη χώρα ως εναλλακτική πρόταση για το μέλλον, είναι αυτό που επεξεργαζόμαστε, δηλαδή μία εθνική στρατηγική, η οποία έχει αρχή, μέση και τέλος. Δηλαδή όταν λέμε ότι θα επαναδιαπραγματευτούμε τη συμφωνία με τους εταίρους, δεν αρκεί να λέμε, ξέρω ‘γω, ότι θέλουμε μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα, πρέπει να πούμε ακριβώς πώς θα χρηματοδοτήσουμε τις ανάγκες μας, πώς θα βγούμε στις αγορές, πώς θα βοηθήσουμε να γίνουν επενδύσεις, πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των τραπεζών το οποίο συνδέεται άμεσα με το πρόβλημα των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, όλα αυτά, τα οποία δεν έχουμε τώρα το χρόνο μέσα σε λίγα λεπτά ή δευτερόλεπτα να αναλύσουμε…
Α. Σρόιτερ:  Νομίζω όμως ότι η φράση που είπατε…
Ευ. Βενιζέλος:  …αλλά η αφετηρία όλης της προσπάθειας είναι ο πολιτικός μας λόγος, η καθαρή μας γραμμή, η προγραμματική μας πρόταση και ο πατριωτισμός μας.
Α. Σρόιτερ:  Ζήτημα σχεδίου λοιπόν.
Ευ. Βενιζέλος:  Εκεί θα στηριχθεί η αναβίωση και η αναζωογόνηση και της κεντροαριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης, αλλά θα μου επιτρέψετε να πω…
Α. Σρόιτερ:  Για να κλείσουμε εδώ.
Ευ. Βενιζέλος:  …και η ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει φερέγγυα εναλλακτική λύση.
Α. Σρόιτερ:  Ζήτημα σχεδίου λοιπόν και στρατηγικής.
Ευ. Βενιζέλος:  Είναι ζήτημα όχι μόνο σχεδίου, αλλά και ζήτημα εμπειρίας, βιωμάτων και ταυτόχρονα επαφής με την αλήθεια.
Α. Σρόιτερ:  Και όχι καρέκλας, όπως είπατε, κ. Πρόεδρε.
Ευ. Βενιζέλος:  Η οποία αλήθεια, θα μου επιτρέψετε μία φράση…
Α. Σρόιτερ:  Μία και να κλείσουμε.
Ευ. Βενιζέλος:  Δεν αρκεί να μη λες ψέματα, πρέπει να μην αποσιωπάς και μία πραγματικότητα που την έκρυβες και τώρα έχει προβάλει και διεκδικεί την αναγνώρισή της, γιατί κάποιοι την έκρυβαν ή την παραγνώριζαν.
Α. Σρόιτερ:  κ. Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ.
Ευ. Βενιζέλος:  Εγώ ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου